Photo: Boris Scitar/PIXSELL
Photo: Boris Scitar/PIXSELL

EP u ragbiju najveći je sportski događaj u povijesti Makarske

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 23.04.24. | 16:06

Natjecanje će se održati na Gradskom sportskom centru Makarska

U Makarskoj je u utorak najavljeno Europsko prvenstvo u Ragbiju 7 za muškarce i žene, koje će se održati u gradu pod Biokovom od 6. do 9. lipnja, te je predstavljen kao najveći sportski događaj u povijesti Makarske.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ragbi 7 je globalno popularna olimpijska inačica ovog plemenitog sporta, koji predstavlja jedan od najpopularnijih i najstarijih sportova u svijetu. Prošle godine održano je Svjetsko prvenstvo, koje je oborilo sve rekorde gledanosti, a važnost ovog turnira u godini kada se održavaju Olimpijske igre, na kojima će nastupiti i ekipe koje nastupaju u Makarskoj, nemoguće je ne istaknuti.

Hrvatska je reprezentacija u toj, olimpijskoj verziji ragbija sjajnim igrama prošle sezone izborila ulazak u Championship diviziju, najviši rang natjecanja, i sada se nalazi u probranom društvu najboljih momčadi Europe Irske, Velike Britanije, Francuske, Italije, Španjolske, Portugala i Njemačke. A odmah je dobila domaćinstvo prvog turnira.

"Prošle godine smo postali Europski grad sporta pa je ovo dodatan motiv da se pokažemo kao domaćini. Tradicija ragbija u Makarskoj seže u 1968. godinu, kada je osnovan naš ragbi klub. Nekoć je to bio jako popularan sport kod nas i ovo je, nadam se, povratak tim starim danima slave“, rekao je gradonačelnik Makarske Zoran Paunović.

Glavni tajnik Hrvatskog ragbijaškog saveza, Većeslav Holjevac, rekao je kako u Makarsku dolazi dvanaest muških i dvanaest ženskih ekipa, ukupno oko petsto sportaša.

„Kamen temeljac onog što će se dogoditi u lipnju su naši igrači koji su se prošle godine plasirali u najviši rang natjecanja. “

Sam Philipe Tuccelli, kao direktor natjecanja, poručio je da se u Makarskoj nalazi kao neka vrsta inspekcije, ali i naglasio kako je izrazito zadovoljan viđenim

"Nije čudo što se prvenstvo održava u Makarskoj, kao gradu koji ima dugu tradiciju ragbija i zato mi je izrazito drago što smo tu. Utakmice iz Makarske će se pratiti u svakom kutku svijeta“, poručio je Tuccelli.

Natjecanje će se održati na Gradskom sportskom centru Makarska, od petka do nedjelje. Europsko prvenstvo u ragbiju popratit će brojna zabavna događanja, a program će uskoro biti objavljen.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

RagbiHrvatska ragbi reprezentacija

Ostale Vijesti