David Damnjanovic/PIXSELL
David Damnjanovic/PIXSELL

Dvostruki svjetski prvak vraća se u Hrvatsku i potpisuje za aktualnog prvaka

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 13.04.24. | 10:30

Novi sjajan potez splitskog kluba

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u svojoj je povijesti tri puta osvojila naslov prvaka svijeta, a jedan od rijetkih igrača koji se može pohvaliti da je dva puta sudjelovao u pohodu na svjetski tron je Ante Vukičević.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Iskusni 31-godišnjak posljednjih sezona igra u Francuskoj, državi u kojoj vaterpolo doživljava veliki procvat. Francuzi su na nedavnom SP-u u Dohi senzacionalno zauzeli 4. mjesto, dok u Ligi prvaka njihov Marseille posljednjih godina igra sve značajniju ulogu, a i privlači elitne zvijezde svjetskog vaterpola, kao što su Andrija Prlainović, Kristian Manhercz ili Daniel Angyal.

No, sedam sezona na Azurnoj obali bilo je dosta, tako da je Vukičević odlučan u namjeri da se vrati u Lijepu našu. A kako prenosi Total Waterpolo, jedan od najuglednijih svjetskih vaterpolskih medija, njegov novi poslodavac bit će Jadran Split. Navode i kako je vjerojatnost za ovaj transfer 85 posto, a radi se o izvoru koji gotovo nikada ne griješi. Ako želite paralelu s nogometnim svijetom, ono što je Fabrizio Romano u nogometu, to je u ovom vodenom sportu Total Waterpolo. Samo još precizniji i pouzdaniji.

Vukičević se, dakle, vrlo je izgledno, vraća u Hrvatsku, gdje je dosad branio boje Mladosti i Primorja. A njegovim dolaskom, Jadran bi u svojim redovima imao čak osmoricu svjetskih prvaka iz Dohe. Trenutno za aktualnog prvaka Hrvatske igraju Jerko Marinić Kragić, Josip Vrlić, Loren Fatović, Konstantin Harkov, Matias Biljaka, Zvonimir Butić i Mate Anić, uz Luku Bukića koji je standardan dio reprezentacije, ali je zbog operacije preponske kile preskočio put u Katar. Splitski klub već godinama ima visoke ambicije, a dolazak još jednog zlatnog reprezentativca to samo potvrđuje. (I.M.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Hrvatska vaterpolska reprezentacijavaterpoloVK Jadran SplitAnte Vukičević

Ostale Vijesti