Dvije europske bronce za hrvatske judaše

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 21.04.17. | 21:40

Hrvatski judaši Barbara Matić i Dominik Družeta osvojili su brončane medalje drugog dana Europskog seniorskog prvenstva u judu koje se održava u Poljskoj.

Barbara Matić je kao druga nositeljica kategorije do 70 kilograma bila slobodna u prvom kolu te je u prvom izlasku na tatami slavila gušenjem protiv Crnogorke Peković. U četvrtfinalu je u 'produžetku' slavila wazarijem protiv Poljakinje Klys, a u polufinalu je bolja bila Njemica Scoccimarro. U borbi za broncu, hrvatska judašica je Šveđanku Bernholm svladala ipponom u trećoj minuti borbe za drugu europsku broncu. Prvu je osvojila 2014. godine.

Do medalje jednakog sjaja stigao je Dominik Družeta u kategoriji do 81 kilograma. Prvo je nadoknadio zaostatak protiv Latvijca Mikuckisa, a nakon toga se odličnim zahvatom protiv Nijemca Muennicha plasirao u četvrtfinale. Tamo je izgubio ipponom od Nizozemca De Wita, svjetskog i europskog juniorskog prvaka te zlatnog iz ovogodišnjeg Grand Slama u Parizu. U repasažu je išao na Moldavca Zaborosciuca te u reprizi borbe za broncu na Europskom prvenstvu za mlađe seniore 2015. godine u Bratislavi, slavio wazarijem u posljednjoj minuti borbe i izborio borbu za broncu. Tamo je nakon samo 14 sekundi borbe svladao Gruzijca Rekvijašvilija.

Dodajmo da su u hrvatsko-ruskom dvoboju kategorije do 63 kilograma, u oba dvoboja slavile Ruskinje. Valkova je s tri wazarija pobijedila Marijanu Mišković Hasanbegović, dok je Davidovoj jedan wazari bio dovoljan protiv Maje Blagojević.

Trećeg dana Europskog prvenstva, sutra nastupaju dvije hrvatske judašice, obje u kategoriji preko 78 kg, Ivana Maranić i Ivana Šutalo. Maranić će se boriti protiv Cerić (BiH), a Šutalo protiv Weiss (GER). Hrvatske boje u muškoj konkurenciji branit će Zlatko Kumrić (do 100 kg), koji čeka Fonsecu (POR), objavio je Hrvatski judo savez na svojim stranicama.

(Foto: Hrvatski judo savez)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

judoHrvatski judo savezBarbara MatićDominik DružetaMarijana Mišković HasanbegovićMaja Blagojević

Ostale Vijesti