Drama u Zagrebu! Hrvatska u zadnjoj minuti iščupala pobjedu protiv Bjelorusije

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 18.01.18. | 22:12

Malo je nedostajalo da se danas oprostimo od medalje.

Hrvatska je pobjedom otvorila drugi krug Europskog prvenstva. U ne do kraja ispunjenoj Areni Zagreb naši su rukometaši bili bolji od Bjelorusije pa sada imamo 4 boda u skupini I. Rezultat današnje utakmice bio je 25:23.

Otvorili smo utakmicu solidno. Krenuli smo s Musom na sedam metara, a upravo je on bio najaktivniji naš igrač na otvaranju utakmice. Prvi gol za Hrvatsku zabio je Stepančić, a onda se razigrao Musa kojeg su naši vanjski igrači lijepo razigravali. Postigao je Musa tri od naših pet prvih golova i doveo nas u prednost od 3 gola razlike.

No, taj početni nalet nije uznemirio bjeloruske igrače. Nalazili su naši protivnici put do hrvatske mreže, a odlično su koristili 'brzi centar'. U praktično svakoj akciji Bjelorusi su išli u kontra-napad i tako nam zabijali lagane golove, a posebno su nas zbunjivali nakon što bismo zabili gol. Mi bismo se mučili s jedne strane da dođemo do gola, a oni bi brzo uzvratili i tijekom cijelog poluvremena održavali zaostatak na 2-3 razlike.

Otišli smo u posljednjoj trećini prvog poluvremena na 13:8,m ali se Bjelorusija opet vratila i to svojim oružjem, brzim centrom, pa se na poluvrijeme otišlo s rezultatom 15:12 s time da je prednost mogla biti i manja da Stevanović nije obranio sedmerac Harbuzu u posljednjim sekundama utakmice.

U drugom poluvremenu se ušli s istim ritmom, gol za gol obiju reprezentacija s time da je 'padalo' puno manje golova nego u prvih 30 minuta. Mi smo zaigrali nešto agresivnije u obrani, a uspjeli smo i spriječiti da Bjelorusi zabijaju golova iz brzog centra. S druge strane razbranio se Saldatsenka koji je utakmicu završio s 12 obrana, za 5 obrana više od dva naša vratara kombinirano.

Usprkos svemu, održavali smo 2-3 pogotka razlike, a u 49. minuti smo imali i 21:17. No, Bjelorusi s dva vezana gola vraćaju rezultatsku neizvjesnost, a prava drama je nastala u posljednjih 7 minuta utakmice.

Kopljar je u 54. minuti zabio za 23:20, ali onda slijede tri uzastopna gola Bjelorusije za neizvjesnu završnicu utakmice. Lino Červar je dvije minute prije kraja utakmice tražio time-out, izvadio vratar i zaigrao s dva kružna napadača, ali to nam nije urodilo plodom. Sudačke ruke bile su u zraku i prijetio nam je pasivni napad, a onda je Cindrić na individiualnu kvalitetu nekako probio obranu Bjelorusije i zabio gol za 24:23.

Bjelorusija je imala punu minutu za izjednačenje, ali obrana 5+1, koju je Červar po prvi put postavio tek na samom kraju utakmice, dobro je funkcionirala pa naši protivnici nisu uspjeli opucati po golu. Osvojili smo loptu, a u zadnjoj sekundi utakmice Kopljar je zabio za konačnih 25:23.

Stepančić i Mamić su s po 5 golova bili najbolji strijelci naše momčadi. Cindrić je dodao 4, Horvat i Musa po 3, Kopljar i Štrlek po 2, a Marić 1 gol. Stevanović je upisao 5 obrana, a Pešić 2.

Kod Bjelorusije najbolji Jurinok sa 6 golova. Pukhouski i Kuleš su dodali po 5, Karalek 4, a već smo spomenuli da je Saldatsenka imao 12 obrana.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

hrvatska rukometna reprezentacijaHrvatska 2018

Ostale Vijesti