David Kirouac-USA TODAY Sports
David Kirouac-USA TODAY Sports

Donna Vekić nazadovala za osam mjesta, pad Ćorića za četiri mjesta

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 04.03.24. | 10:16

Nije samo Ćorić nazadovao od hrvatskih tenisača, već je i drugi najbolji Borna Gojo skliznuo za deset mjesta

Najbolji hrvatski tenisač Borna Ćorić na novoj je ATP ljestvici napravio četiri koraka unatrag te se trenutačno nalazi na 35. mjestu na svijetu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nije samo Ćorić nazadovao od hrvatskih tenisača, već je i drugi najbolji Borna Gojo skliznuo za deset mjesta te je trenutačno na 115. mjestu. Korak naprijed je napravio Duje Ajduković koji je sada 120. na ATP ljestvici, dok je Dino Prižmić ostao na 169. mjestu. Izdvojimo i kako je Marin Čilić trenutačno na 1042. mjestu.

Na samom vrhu svjetske ATP ljestvice nisu se dogodile promjene te je i dalje vodeći Srbin Novak Đoković ispred Španjolca Carlosa Alcaraza i pobjednika Australian Opena, Talijana Jannika Sinnera. Potom slijede dvojica ruskih tenisača Danil Medvjedev i Andrej Rubljov.

U krug desetorice najboljih vratio se Norvežanin Casper Ruud koji je poražen krajem prošlog tjedna u finalu Acapulca. Ruud je deveti, a pobjednik tog turnira Australac Alex de Minaur je ostao na desetom mjestu.

Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić osam je mjesta slabije plasirana na novoj svjetskoj WTA ljestvici te je s 28. skliznula na trenutačno 36. mjesto.

Prošlog tjedna Vekić je nastupala na WTA 500 turniru u San Diegu gdje je poražena u četvrtfinalu od kasnije pobjednice, Britanke Katie Boulter.

Petra Martić je napravila korak naprijed te je trenutačno na 58. mjestu, dok su među 200 najboljih svjetskih tenisačica još dvije hrvatske igračice, Jana Fett je na 174., a Antonia Ružić na 182. mjestu.

Među najboljima nije bilo nikakvih promjena pa je tako i dalje uvjerljivo vodeća Poljakinja Iga Šwiatek. Iza njenih leđa su Bjeloruskinja Arina Sabaljenka, osvajačica Australian Opena, Amerikanka Coco Gauff, Kazahstanka Jelena Ribakina te još jedna Amerikanka Jessica Pegula. (Hina)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.




Tagovi

Donna VekićBorna ĆorićBorna GojoWTA ljestvicaATP ljestvica

Ostale Vijesti