Doček brončane Blanke u Splitu: "Ovo je Božji dar, ali drago mi je da se sve završilo"

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 22.08.16. | 16:58

Atletska heroina nešto poslije 14 sati stigla je u rodni grad...

Hrvatska rekorderka u skoku u vis Blanka Vlašić osvojila je brončanu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, preskočivši u finalu visinu od 1.97m.

Za Blanku je to druga olimpijska medalja, nakon srebra osvojenog u Pekingu prije osam godina. No, možda je i draža, jer do ove bronce uspjela je doći unatoč velikim problemima s Ahilovom petom, zbog kojih je primala injekcije protiv bolova, vidno šepala i bila gotovo na izmaku snaga.

Danas malo iza 14 sati atletska heroina vratila se u Hrvatsku, točnije u svoj Split, gdje je uslijedio srdačni doček.

"Pitali su me odmah kako gledam na ovu medalju. Ona za mene najmanje izgleda kao atletska medalja. Ona izgleda drugačije zbog drugih stvari, tako da na nju više gledam kao na orden časti koji vojnik dobije kada se vrati s bojišta", kazala je Blanka Vlašić i nastavila:

"Presretna sam jer sam otišla kao autsajder. No, uspješno sam se borila s curama. Ponosna sam kako sam se snašla u tim okolnostima. Ovo je čisti Božji dar. Nisam ni znala da sam treća, mislila sam da sam peta. Zahvalna sam Bogu na svim danima i jer me doveo u Rio. Molila sam da mi podari snagu i hrabrost te sam u konačnici to i dobila."

Blanka sada jedva čeka odmor...

"Umorna sam. Drago mi je da je završilo. Bilo je puno suza nakon što je sve završilo. Drago mi je da više ne moram u bolovima čekati svoj nastup", priznala je i zaključila:

"Pokušat ću se zaliječiti. Moj fizioterapeut kaže da će biti bolje i ja mu vjerujem. Sada ću imati dovoljno vremena da se rehabilitiram i vjerujem da bi iduće godine mogla skakati više. Kada ja osjetim da je vrijeme, ja ću otići. Vjerujem da za četiri godine neću biti prestara da konkuriram za medalju."

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Ostali sportoviskok u visAtletikaOlimpijske igre Rio de JaneiroBlanka Vlašić

Ostale Vijesti