Čudesni Stevanović i raznovrstan napad donijeli Hrvatskoj pobjedu protiv Norveške

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 20.01.18. | 22:11

Hrvatska je pobijedila rezultatom 32:28.

Sami početak utakmice nagovijestio je ono što ćemo gledati tijekom ovih 60 minuta. Lino Červar je posložio momčad tako da ne radimo izmjene obrana-napad. Na poziciji lijevog vanjskog bio je Mamić, na pivotu Musa, a Cindrić je, uz napadačka, dobio i obrambena zaduženja. No, najvažnije je da se odmah na početku utakmice razbranio Stevanović.

Obranio je 'Stivi' dvije lopte u prvim minutama, Musa bio precizan s dobre strane pa smo poveli s 3:0. Agresivna obrana 6-0 nije dopuštala previše prostora Norvežanima, ali nam je i večeras problem pravio brzi centar. Norveška je svaki put kada je mogla forsirala brzo izvođenje centra nakon što je primila gol i često su te situacije realizirali. Znali smo da će Norvežani trčati, to su i radili, ali to smo sve uspjeli neutralizirati raznovrsnim i efikasnim napadom.

Cindrić je sjajno dirigirao našim napadom, zabijali su i Stepančić i Mamić s vanjskih pozicija. Krila su koristila situacije koje su dobili i dobro trčali u kontre, a imali smo i dobar učinak napih pivota. No, pravi je junak bio Stevanović. Svaki put kada bi nam zaprijetili Norvežani, on bi 'spustio rampu' i održavao nam prednost koja je mogla biti i veća da nismo gubili dosta lopti u napadu. U prvom poluvremenu smo imali 8 izgubljenih lopti pa je to razlog što smo na poluvrijeme otišli s samo dva pogotka prednosti (17:15).

U drugom poluvremenu smo češće koristili obranu 5+1, koju smo prvi put Norvežanima predstavili u posljednje dvije minute prvog dijela. No, s njom nismo uspjeli zaustaviti Norvežane. Utihnuo je malo i Stevanović na početku ovog razdoblja igre pa smo dosta toga primili, ali smo dosta i zabili. Napad je i dalje bio raznovrstan, zabijali smo sa svih strana i održavali smo 1-2 razlike.

Nakon 8 minuta igre u drugom poluvremenu Stevanović je upisao prvu obranu u ovom dijelu što nas je odmah dovelo na 22:19. To je na neki način i prelomilo utakmicu jer se Norveška nikada više nije vratila na 'minus jedan'. Ubrzo nakon toga smo imali priliku i prelomiti utakmicu, imali smo napad za 25:20, ali ga nismo uspjeli realizirati. Samim time se Norveška vratila u utakmicu, nisu odustajali naši protivnici, držali se na 'minus 3', a u drugom dijelu drugog poluvremena opet se 'pojavio' Stevanović.

Obranio je 'Stivi' u završnici utakmice još nekoliko udaraca norveških rukometaša, a ključna obrana je bila pri rezultatu 32:28 5 minuta prije kraja utakmice. Tada je bilo jasno da je pobjeda naša, a do kraja utakmice više nije bilo golova pa smo upisali i drugu pobjedu u drugom krugu Eura, ovu puno uvjerljivije nego onu protiv Bjelorusije.

Stevanović je bio junak utakmice s 14 obrana, a najbolji strijelac naše momčadi bio je Štrlek sa 6 golova. Cindrić je dodao 5, Mamić 4, Marić, Stepančić, Horvat, Čupić i Musa po 3, a Kopljar i Karačić po 1.

Kod Norvežana je najbolji bio Sagosen s 8 golova. Bjornsen je dodao 6, a Bergerud je upisao 8 obrana.

Posljednju utakmicu skupine Hrvatska igra u četvrtak protiv Francuske.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

hrvatska rukometna reprezentacijanorveška rukometna reprezentacijaHrvatska 2018

Ostale Vijesti