Foto: Pan American Judo Confederation
Foto: Pan American Judo Confederation

Bravo, Lara: Cvjetko do srebra u Dominikani, glavni cilj je SP

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 24.04.23. | 07:43

Svjetsko prvenstvo u Dohi započinje 7. svibnja i traje do 14. svibnja

Nakon trijumfa Ane Viktorije Puljiz u Dominikanskoj Republici vrijeme je bilo za izlazak na tatami za 21-godišnju Laru Cvjetko iz Judo kluba Solin. Finalistica s posljednjeg Svjetskog prvenstva u Santo Domingu osvojila je srebrno odličje na turniru Pan American Open u kategoriji do 70kg.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Finalnu borbu imala je protiv 26-godišnje predstavnice Venezuele Elvismar odriguez (#12 WRL) koja je slavila nakon nešto manje od dvije minute borbe.

„Bio je malo lakši turnir, pa sam nekako došla s očekivanjem da ću osvojiti medalju i da ću možda biti prva. Znala sam da mogu pobijediti sve cure ovdje pa sam razočarana nakon finala, jer mislim da nisam pokazala sve što sam mogla i što sam trebala pokazati. Ali dobro, idem dalje, sama sebi sam pokazala da sam u dobroj formi i spremna. Sve što sam radila za Svjetsko prvenstvo pokazatelj je da sam dobro trenirala, cilj je napraviti dobar rezultat na Svjetskom prvenstvu i tamo pokazati svoj najbolji judo. Sada probati čim prije zaboraviti osjećaj razočaranja za finale i uživati u svojoj prvoj medalji koju sam osvojila ove godine i spremiti se za SP“, kazala je viceprvakinja svijeta Cvjetko.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Cvjetko je upisala sveukupno četiri borbe, od toga tri pobjede te poraz. U prvom kolu Cvjetko je rutinski odradila borbu protiv Karen Murillo (Kolumbija), ippon je uslijedio nakon 1:45 min. U drugom kolu Julieta Perez (Meksiko) nakon minute i pol borbe skuplja treću opomenu protiv naše predstavnice te gubi diskvalifikacijom odnosno Cvjetko pobjeđuje borbu. Polufinalnu borbu imala je s Kubankom Idelannis Gomez Ferie koju također pobjeđuje kao i prethodnu, no tek nakon 2:15 min borbe.

„Jako sam zadovoljan s nastupom Lare Cvjetko na ovom turniru. Bila je savršena do finala, u finalu su nas malo poremetile sudačke odluke koje su po meni bile dvojbene, međutim ovo je za nas bio kontrolni turnir pred Svjetsko prvenstvo. Do sada se još nije borila s Rodriguez, ovo ćemo iskoristiti da ju dobro analiziramo i da ju za dva tjedna ako se budemo borili s njom da ju pobijedimo. Odlične pripreme u Madridu i Pan American Open za obje djevojke, okrećemo se Svjetskom prvenstvu i nadamo se čim boljem rezultatu“, kazao je trener Dragan Crnov.

Još 12. listopada 2022., za vrijeme Svjetskog prvenstva u Taškentu 2022., zastava IJF-a predana je Kataru koji će za samo nekoliko tjedana biti zadužen za organizaciju izdanja vodećeg događaja IJF-a 2023. godine.

Svjetsko prvenstvo u Dohi započinje 7. svibnja i traje do 14. svibnja. (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

judoLara Cvjetko

Ostale Vijesti