Barakude uvjerljive protiv Francuske: Idemo zadovoljni doma

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 07.12.16. | 10:33

Hrvatski vaterpolisti ubiježili su i drugu pobjedu u Svjetskoj ligi ove sezone.

U drugom kolu skupine B Svjetske lige, hrvatska vaterpolska reprezentacija je jučer u Montpellieru bila bolja od Francuske s uvjerljivih 14:9. Nakon prve četvrtine su izabranici Ivica Tucka poveli 4:2, a u drugoj su dodatno povećali prednost, zabivši još četiri gola i primili samo jedan. Treća četvrtina je otišla u korist 'Barakuda' s 4:3, dok su Francuzi dobili posljednju dionicu sa 3:2.

Ukupno je bilo pet razlike za Hrvatsku, koja je tako nakon domaće pobjede nad Grčkom upisala i drugo slavlje u Svjetskoj ligi ove sezone za potvrdu vodstva u skupini. Naš najbolji strijelac bio je Anđelo Šetka s tri pogotka.

Utakmica je bila čisti spektakl i užitak, s puno golova. Bili smo bolji i pokazali smo bolju igru. U obrani smo možda primili koji gol više nego što smo trebali, ali došli smo po pobjedu i na kraju je zasluženo i odnijeli“, rekao je Šetka nakon susreta.

Po dva pogotka dodali su Marko Macan, Luka Lončar, Ante Vukičević, Luka Bukić i Ivan Krapić. Kapetan naše reprezentacije Sandro Sukno se jednom upisao u strijelce.

Znali smo da smo puno kvalitetniji od Francuske te smo zasluženo pobijedili. Od samog početka smo angažirano ušli u igru, odmah se odvojili i održavali tu gol razliku tijekom cijele utakmice. Imali smo i nekoliko igrača povratnika u reprezentaciju, kao i mladih pa je tako Matias Biljaka imao svoj prvi nastup za reprezentaciju. Iako s pomlađenim sastavom, jako dobro smo odigrali najveći dio utakmice, a to je ono najbitnije“, rekao je Sukno.

Kontrolirali smo utakmicu od početka do kraja te Francuzima nismo dozvolili približavanje i dosta rutinski smo priveli utakmicu kraju. Nas nekoliko mlađih igrača je dobilo šansu, mislim da smo korektno i solidno to odradili i pokazali da se na nas može računati i u sljedećim utakmicama. Idemo zadovoljni doma“, poručio je Ivan Marcelić.

Hrvatski vaterpolisti sljedeći nastup u Svjetskoj ligi imaju desetoj siječnja u gostima kod Nizozemske.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Hrvatska vaterpolska reprezentacijavaterpoloSvjetska ligaSvjetska liga u vaterpolu

Ostale Vijesti