19 Hrvata u lovu na medalje na Judo Grand Prixu u Zagrebu

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 29.09.17. | 10:35

U Domu sportova se od danas do nedjelje održava Judo Grand Prix Zagreb 2017.

Jutrošnjim kvalifikacijama u dvorani dva Doma sportova počelo je peto izdanje najvažnijeg judo turnira u ovom dijelu Europe, Judo Grand Prixa Zagreb 2017. U Zagrebu nastupa 294 natjecatelja iz 47 država svijeta, koji će se do nedjelje boriti za odličja.

Među njima je i 19 hrvatskih predstavnika, među kojima se najviše očekuje od naše najbolje i najuspješnije judašice Barbare Matić, koja je u kategoriji do 70 kilograma prošle godine došla do zlata. Matić je slobodna u prvom kolu, a prva protivnica bit će joj bolja iz okršaja između Ruskinje Valentine Maltseve i Kanađanke Alix Renaud Roy.

Dolazim na Grand Prix nakon uspješno odrađenih studentskih obveza, tako da nisam u punom treningu, ali vjerujem da uz potporu tribina mogu do medalje“, kazala je Matić.

Do bronce je lani u kategoriji iznad 78 kilograma stigla Ivana Šutalo, koju na startu očekuje Francuskinja Bairo, a zlatna sa prošlotjednog Europskog kupa u Beogradu Tina Radić, borit će se protiv mađarske predstavnice Karpati.

Dominik Družeta u kategoriji do 81 kilograma ide na Poljaka Kurzeja, a Marko Kumrić u kategoriji do 100 kilograma ide na Britanca Awiti-Alcaraza.

„Pun sam samopouzdanja, pogotovo nakon srebra prošlog vikenda u Beogradu i vjerujem da mogu puno pokazati i postići i u Zagrebu“, kazao je Kumrić, kojemu će idući protivnik, ako prođe dalje, biti prvi nositelj, Azerbajdžanac Mammadov.

U Domu sportova će nastupiti i aktualni svjetski prvak i olimpijski pobjednik, 28-godišnji Francuz Teddy Riner te aktualna olimpijska pobjednica, 31-godišnja Argentinka Paula Pareto.

(Foto: PIxsell)


Tagovi

judoJudo Grand Prix ZagrebBarbara Matić

Ostale Vijesti