Rukometašice protiv Poljske otvaraju Croatia Cup u Umagu

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 09.10.14. | 15:28

Europsko prvenstvo za rukometašice koje će se održati od 7. do 21. prosinca u Hrvatskoj i Mađarskoj sve je bliže stoga su započela reprezentativna okupljanja, kao i pripremni turniri većine ekipa, a Umag je domaćin jednom takvom turniru, od danas do subote.

Na Croatia Cupu nastupit će četiri jake reprezentacije: Hrvatska, Njemačka, Poljska i Srbija – sve reprezentacije koje su našle svoje mjesto na ovogodišnjem Euru. Reprezentacija Njemačke nalazi se u skupini C zajedno s Hrvatskom, dok je Poljska u skupini A, a Srbija u skupini D.

Turnir će dobro doći i hrvatskom izborniku Vladimiru Canjugi koji će imati prilike isprobati svoje igračice te započeti s ciklusom priprema. u Umag su naše djevojke stigje još prije četiri dana i odradile su nekoliko treninga.

Uz igračice Lokomotive Ivanu Jelčić, Teu Grubišić, Anetu Benko, Katarinu Ježić, Sonju Bašić i Maju Kožnjak, Vardara Maju Sokač i Andreu Penezić, kao i Jelenu Grubišić i Vesnu Milanović-Litre iz Györa, u Umagu će zaigrati i Marta Žderić iz Budućnosti, Anita Gaće iz Zvezde Zvenigorod, Dragica Djono, Katarina Elez i Miranda Tatari iz Podravke, Ćamila Mičijević iz Zameta te Žana Marić iz Bietigheima. Naknadno je u Umag stigla Anamarija Gugić koja je zamijenila ozlijeđenu Lokosicu Lidiju Horvat.

Prva provjera je na rasporedu večeras, s početkom u 19 sati protiv četvrte reprezentacije svijeta, Poljske. Sutra nam slijede okršaji sa Njemačkom, a u subotu sa Srbijom.

Raspored utakmica Croatia Cupa:
9. listopad, četvrtak:

17:00 Njemačka – Srbija
19:00 Hrvatska – Poljska

10. listopad, petak:
17:00 Poljska – Srbija
19:00 Njemačka – Hrvatska

11. listopad, subota:

14:00 Njemačka – Poljska
16:00 Hrvatska – Srbija

(Foto: Action Images)


Tagovi

Hrvatska ženska rukometna reprezentacijarukomet

Ostale Vijesti