Rukometašice iznenadile četvrtu reprezentaciju svijeta

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 10.10.14. | 09:44

Hrvatske rukometašice pobjedom su otvorile Croatia Cup u Umagu svladavši Poljsku sa 33:24.

U prvom nastupu na turniru u sklopu priprema za skorašnje Europsko prvenstvo, kojem će Hrvatska biti jedan od domaćina protivnice izabranicama Vladimira Canjuge bila je četvrta selekcija sa posljednjeg Svjetskog prvenstva, a otvaranje posljednje provjere pred završne pripreme za kontinentalnu smotru, nije moglo biti bolje.

Igralo se gol za gol sve do šeste minute kada Poljakinje odlazi na prvih plus dva (5:3). Imale su Poljakinje i tri razlike (7:4), ali Hrvatice predvođene raspoloženom Andreom Penezić i Vesnom Milanović-Litre u 17. minuti poravnavaju na 8:8. Hrvatska do svog prvog vodstva stiže u 22. minuti kada za 11:10 pogađa Žana Marić. Ponovno je Poljska postavila 11:11, a na odmor se otišlo sa 13:13.

U nastavku je Hrvatska ponovno povela. Tea Grubišić i novopečena seniorka Ćamila Mičijević odvode Hrvatice na 15:13. Prednost od dva gola čuvale su do 38. minute kada pogotkom s linije sedam metara Byzdra smanjuje na 17:18. Ali uslijedila je 4-0 serija Hrvatske, Poljakinje odgovaraju s 2-0, no i dalje raspoložena Penezić vodi Hrvatsku na plus četiri, 23:19. Protivnice su posustale u lovu na zaostatak te se prednost Hrvatske povećavala iz minute u minutu. U 52. je tako bilo 29:20, a do kraja 33:24.

Hrvatsku su do prve pobjede u Umagu predvodile Andrea Penezić i Maja Sokač sa po pet pogodaka, a vratarski tandem Žderić-Jelčić sakupio je 15 obrana. Kod Poljske najbolja je bila Karolina Kudlacz s pet zgoditaka, dok su čuvarke mreže Wysokinska-Prudzienca imale četiri obrane.

Hrvatska večeras od 19 sati igra protiv Njemačke, koja je jučer remizirala sa Srbijom 25:25, a sutra, u posljednjem susretu turnira sa Srbijom.

Europsko prvenstvo za rukometašice igra se u Hrvatskoj i Mađarskoj od 7. do 21. prosinca.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Hrvatska ženska rukometna reprezentacijarukomet

Ostale Vijesti