Hajduk Split
Hajduk Split

Žuta podmornica torpedirala Hajduk u Valenciji (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 5min | čet. 18.08.22. | 22:44

Priliku za prilikom kreirali su igrači Villarreala pred vratima Bijelih...

Villarreal je slavio u Valenciji s 4:2 protiv Hajduka na stadionu Levantea u prvoj utakmici play-offa Konferencijske lige. Žuta podmornica je bila svakako protivnik kojeg nitko ne želi u ovoj fazi natjecanja. Na kraju rezultat i nije loš kao što je izgledalo na terenu gdje su Bijeli uspijevali obraniti niz opasnih napada, ali velik dio njih je završio golom Villarreala.

Krenulo je sve optimistično i sjajno po Hajduk. Rano vodstvo golom Biuka, a onda potop koji su priredili igrači Villarreala svojim gostima pa još jedan tračak nade za Bijele nakon penala Fossatija. Nije na odmet ponoviti još jednom da je momčad Villarreala igrala prošle sezone i polufinale Lige prvaka.

Danas se Emery odlučio izmiješati sastav, ali i u takvoj postavi Žuta podmornica je bila prejaka za Hajduk. Nakon zabijenog gola držali su Bijeli linije desetak minuta, a onda je proradio Emeryjev stroj i počeo lagano stvarati prilike i razbijati redove Hajduka.

Pao je prvo gol Moralesa za izjednačenje, a onda nedugo i Livajin autogol nakon kojeg Emeryjeva momčad nije stajala. Nastavili su nizati priliku za prilikom, probijali su svaku poru obrane Bijelih, a do kraja prvog poluvremena dali su još dva gola.

Valdas Dambrauskas izveo je očekivanu postavu, ali se odlučio da neće početi s trojicom u zadnjoj liniji već je Awaziema stavio u sredinu. Nigerijac se nije baš snalazio na toj poziciji i prečesto je ispadao u kombinacijama igrača Villarreala. Od hajdukovaca najviše su pokušavali Krovinović i Biuk, ali ni to nije bilo dovoljno protiv ovakve momčadi na drugoj strani. Potez kojim si je dao još dodatni tračak nade za uzvrat je bilo uvođenje Nikole Kalinića umjesto Livaje. Kalinić je izborio penal nakon dvije minute na terenu koji je realizirao Fossati, a Bijeli su nakon toga i hrabrije krenuli prema naprijed, ali bez konkretne prilike i učinka.

Hajduk je do ranog vodstva stigao već u drugoj minuti. Livaja je proigrao sjajno Biuka koji je klizeći spremio loptu iza leđa Reine. Narastao je optimizam među Bijelima već na početku, ali nažalost nije trajao dugo.

Kombinacije koje su slagali Emeryjevi igrači prelako su izbacivali obranu Hajduka. Prošetao se tako Morales u 14. minuti po desnoj strani Hajdukove obrane i uputio udarac koji je nesretno skrenuo Borevković, a to je bilo neobranjivo za Kalinića.

Villarreal do preokreta dolazi u 19. minuti. Imali su slobodni udarac s desne strane, a ubačaje bio za Gerada Morena, no viši od njega je bio u skoku Marko Livaja koji je u namjeri da očisti opasnost preusmjerio loptu u vlastitu mrežu.

Nastavili su kreirati šanse igrači Villarreala, a obrana Hajduka je uspijevala čistiti opasnost ispred svog gola. Bilo je tu dobrih reakcija, ali Villarreal je najjednostavnije bio bolji. Pokazali su to i u 36. minuti kad je Chukwueze poslao loptu u prostor za Moralesa. Villarrealov napadač pretrčao je obranu Hajduka i prizemnim udarcem u prvi kut savladao Kalinića.

Do kraja prvog dijela zabili su domaći igrači još jednom. Nakon kornera Hajduka pred kraj poluvremena uslijedila je brza kontra Villarreala koju je završio Moreno i upisao se u strijelce večeras.

U drugom dijelu nastavilo se branjenje Hajduka, ali i povremeni izleti prema naprijed koji će se do kraja isplatiti. Opasan je bio Villarreal, nizao je još prilika, nije Hajduk djelovao najbolje u obrani, ali podjedinici su bili pravovremeni. Na razini je bio i Lovre Kalinić koji je branio pokušaje igrača Villarreala.

Odlučio se Dambrauskas u 79. minuti na travnjak poslati i njegovog prezimenjaka Nikolu umjesto Marka Livaje, a on je u dvije minute na terenu izborio penal. Naime, u sudaru s Mandijem dobio je lakat u lice na što se sudac Kulbakov nije mislio ni trenutka. Pokazao je žuti karton i na bijelu točku. S Kalinićem je ušao Fossati koji je zabio gol iz penala za 4:2, a Kalinić je morao izaći iz igre zbog ozljede pa ga je zamijenio Atanasov.

Hrabro su krenuli Bijeli nakon tog zgoditka i imali još par prilika koje nisu realizirali. Villarreal je pritisnuo u zadnjim minutama želeći umanjiti rizik da u Split putuju sa samo jednim golom prednosti. Na kraju je završilo 4:2, a uzvrat se igra na Poljudu za tjedan dana od 21 sat.

Torcida je na kraju pozdravila svoje miljenike sa stihovima 'i kad gube, i kad tuku, uvik vjerni svom Hajduku' i uputila poruke podrške nakon utakmice u Valenciji.

Villarreal - Hajduk 4:2

Poluvrijeme: 4:1

Valencia. Stadion: Ciutat de València. Gledatelja: 10.000.

Glavni sudac: A. Kulbakov, pomoćnici: D.Žuk, O.Masljanko, četvrti sudac: V. Šimusik (svi Bjelorusija).

Strijelci: 0:1 Stipe Biuk (2., LIvaja), 1:1 A.J. Morales (15., Pedraza), 2:1 Marko Livaja (20.-ag, Baena), 3:1 A.J. Morales (35., Chukwueze), 4:1 Gerard Moreno (45., A. J. Morales), 4:2 Marco Fossati (85. - 11m, N. Kalinić)

Žuti kartoni: Alex, Mandi (Villarreal); Marko Livaja, Emir Sahiti, Chidozie Awaziem, Gergo Lovrencsics (Hajduk)

Crveni karton: -

Villarreal (4-4-2): Reina - Adri (61. Kiko), Mandi, Cuenza, Pedraza (61. Torres) - Chukwueze, Morlanes (61. Parejo), Baena, Coquelin - Morales, Moreno (61. Lo Celso)

Hajduk (4-2-3-1): L. Kalinić – Mikanović (69. Lovrencsics), Borevković, Elez (79. Fossati), Melnjak – Awaziem, Grgić – Sahiti (70. Mlakar), Krovinović, Biuk - Livaja (79. Kalinić, 85. Atanasov)

Konferencijska liga, doigravanje

Srijeda, 17. kolovoza

Djurgårdens – APOEL Nikozija 3:0

Četvrtak, 18. kolovoza

Rakow – Slavia Prag        2:1

Rigas FS – Linfield 2:2

CSKA Sofija – Basel                     1:0

Maccabi Tel Aviv – Nice  1:0

Young Boys – Anderlecht           0:1

Slovacko – AIK Stockholm         3:0

Molde – WAC        0:1

Universitatea – Hapoel Beer-Sheva    1:1

Basaksehir – Antwerpen 1:1

Zrinjski – Slovan Bratislava 1:0

Vaduz – Rapid Beč 1:1

Maribor – Cluj 0:0

Lech – Dudelange 2:0

FCSB – Viking 1:2

Köln – MOL Fehervar 1:2

Villarreal – Hajduk 4:2

West Ham – Viborg 3:1

Shkupi – Ballkani 1:2

Fiorentina – Twente 2:1

Partizan – Spartans Hamrun 4:1

AZ Alkmaar – Gil Vicente 4:0

Napomena: Uzvrati su 25. kolovoza, jedino APOEL – Djurgårdens (23. Kolovoza)

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

HajdukVillarrealKonferencijska liga

Ostale Vijesti