Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

Zrinjski je upozorenje, Hajduk mora donositi bolje odluke

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 13.07.21. | 08:05

Poraz Bijelih u generalnoj probi nije ugodan, više zbog igre nego zbog rezultata

Čekali smo feštu i lijepu najavu sezone, a dobili smo malo toga dobrog od Hajduka u generalnoj probi protiv Zrinjskog. Nema u nogometu ugodnog poraza, bez obzira je li utakmica prijateljska ili natjecateljska, zato ovih 1:3 djeluje ružno. Donekle i zabrinjavajuće jer Bijeli nisu igrali dobro, ali nešto se ovaj put pitalo i solidne goste iz Mostara.

Utakmicu su za Hajduk započele rezerve, igrači koji će već u subotu protiv Lokomotive čekati šansu na klupi. Nisu se iskazali, tek povremeni dobar potez mladih Čubelića i Ljubičića zaslužuje pozitivnu ocjenu. Podbacili su stranci, dvije velike pogreške Kristiana Dimitrova gosti su odmah kaznili. Bugar je kod prvog gola lako ispao iz igre na sredini terena, a kod drugog je doslovno ponudio loptu asistentu Karlu Kamenaru. Diamantakos, Jairo i Atanasov kao da nisu igrali, Eduok je postigao gol i time malo popravio dojam, ali jasno je da će sezonu započeti u drugom planu.

„U prvom dijelu nismo se držali plana, nije to bilo dobro. Donosili smo dosta loših odluka. U drugom dijelu smo promijenili cijelu momčad, ali bili smo bolji. Djelovali smo više kao momčad. Donosili smo bolje odluke s loptom, ali nismo kreirali onoliko koliko smo željeli“, rekao je trener Gustafsson kasno sinoć.

U drugom poluvremenu na travnjaku je bila prva momčad, ali nije nadigrala Zrinjski. Trener Mostaraca Sergej Jakirović složio je solidnu momčad i htio je to pokazati na Poljudu, da konkurenti u BIH znaju kako Zrinjski ima najviše ambicije.

Prolaznu ocjenu kod Bijelih zaslužio je iskusni Lovrencsics, Mađar je uputio nekoliko odličnih ubačaja s desne strane, pokazao da će biti značajno pojačanje. Još čekamo da napadač Jan Mlakar nešto ponudi na travnjaku, očito je da mu nedostaje uigranosti, zasad djeluje samozatajno ali prerano je bilo što suditi.

„Imamo još dosta toga za napraviti u iduća četiri dana. Krećemo u borbu za bodove. Moramo učiniti sve da pobijedimo u svakoj utakmici, biti oštriji u igri i moramo neke igrače dovesti u pravu formu. Sada ćemo analizirati Lokomotivu“, poručio je Hajdukov trener

Znamo da će najveća Hajdukova snaga biti trojac iza napadača, Sahiti, Livaja, Biuk. Zrinjski ih je nekako zaustavio, često i prekršajima zaustavljao. Slično će sigurno pokušati i Lokomotiva.

„Malo smo umorni nakon priprema u Sloveniji. Ova utakmica nam je služila kao priprema za Lokomotivu. Nadam se da ćemo u subotu ući maksimalno sa sto posto i pobijediti. Moram dati sve od sebe, svaki trening, svaku utakmicu. Hvala Bogu nemamo problema s ozljedama. Dobar je osjećaj kada igraš na Poljudu. Nadam se da ćemo svaku iduću utakmicu imati što više navijača, da se vratimo normalnom životu te da više neće biti utakmica pred praznim tribinama“, rekao je Emir Sahiti, jedan od boljih Bijelih sinoć.

Svi se nadamo da će publika doći na tribine, sinoć su na Poljud došli nakon devet dugih mjeseci. Njih preko tri tisuće, koji su ispunili stroge epidemiološke uvjete. Nije bilo najglasnijih pripadnika Torcide, možda baš zbog tih uvjeta, ali na trenutke se čula pjesma s tribina.

„Bilo je lijepo vidjeti dio naših navijača. Nadam se da će ih uskoro biti više. Novi travnjak je isto dobar. Atmosfera za igranje je bila dobra“, osvrnuo se švedski trener na svoj debi pred navijačima.

Nije počelo dobro, ali već u subotu se nudi prilika da se dojam popravi. Probi više nema, vrijeme je za prave predstave. Poraz protiv Zrinjskog može biti dobar ako se izvuku pouke i nastavi žestoko raditi.

Piše: Vedran Pavičić


Tagovi

HajdukZrinjskiSamuel Emem EduokJens Gustafsson

Ostale Vijesti