STU FORSTER/Action Images
STU FORSTER/Action Images

Znamo tko ne plaća kavu: Carroll u Readingu zarađuje manje od većine igrača iz 1. HNL

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 29.11.21. | 16:40

A kad se sjetimo samo da ga je Liverpool platio više od Luisa Suareza…

Prije točno 10 godina Newcastle je mislio da nikad neće biti bogatiji nego onog dana kad su prodali Andyja Carrolla Liverpoolu za 41 milijuna funti. Mislili su i kako će stasiti napadač napraviti veliku karijeru, postati prvi napadač Tri lava i jednoga dana ispisati povijest Liverpoola. Mislili su i kako će lako naći zamjenu i s tim novcem postati sila u engleskom nogometu, ali s vremenom će se ispostaviti da ni u čemu nisu bili u pravu. Da se izrazimo kladioničarskom terminologijom – 0/3

Carroll je s vremenom postao sinonim za paničnu kupovinu u zimskom prijelaznom roku. Navijači Liverpoola i dalje osjete bol u prsima na spomen njegova imena, dok je Carroll tek na momente pokazao da je dobar igrač kad je preselio u London te postao član West Hama. On je jedan od onih igrača kojima se sve mora pripremiti, sigurno je da se Andy neće vraćati po loptu i sudjelovati u razgradnji igre. On stoji u 16-ercu, tuče se sa suparničkim stoperima, daje posljednji atom snage u skoku… Nekad i zabije, ali puno, puno manje nego što je igrač njegovog talenta morao i trebao.

Posljednje dvije sezone igrao je za 'svoj' Newcastle. Preciznije, češće je sjedio na klupi, pa tako nije nikakvo iznenađenje da mu na kraju prošle sezone nije ponuđen novi ugovor. Ostao je bez kluba, ali iako se vjerovalo da će relativno lako pronaći novog poslodavca, mjeseci su prolazili, a Andy je s banke bio prisiljen dizati novac kojeg je zaradio u Livrpoolu, West Hamu i Newcastelu.

Ipak, prije svega dva tjedna, Carroll se ipak 'uvalio' negdje. Priliku mu je dao Reading i srpski stručnjak Veljko Paunović, a Carroll se odužio tako što je u svojem prvom startu, a trećem nastupu, postigao jedan od pogodaka u 2:3 gostujućoj pobjedi protiv Swansea.

Iako nije u optimalnoj fizičkoj spremi, iako nije u cvijetu mladosti, iako nije najbrži i tehnički najpotkovaniji u klubu, on je i dalje opasan. Demonstrirao je to, ali opet, samo jer je netko opasan i jer je netko 'ime' ne zaslužuje da mu se radi toga daju poveća primanja.

Engleski mediji tako su danas došli do jednog pomalo nestvarnog otkrića. Naime, Andy Carroll u Readingu ima primanja od 1000 funti tjedno. Preciznije, to je oko 4722 eura ili 35.552 kuna. U redu, nećemo reći da nema za kruh, ali netko tko je ne tako davno zarađivao milijune, danas ima primanja niža od velike većine HNL igrača.

U Liverpoolu je imao 4.9 milijuna eura godišnje, u West Hamu 5.5 milijuna eura za 12 mjeseci, dok je u posljednje dvije godine u Newcastlu ukupno zaradio 9.2 milijuna eura. U Radingu će pak do kraja sezone uzeti 28 000 eura. Kažemo, nije da nema za kruh, ali i novi auto će pričekati neka bolja vremena...


Tagovi

Andy CarrollReading

Ostale Vijesti