DADO RUVIC/Action Images
DADO RUVIC/Action Images

Zmajevi neće letjeti u Katar: Finska s desetoricom slavila u Zenici

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 13.11.21. | 16:24

Vrlo loša izvedba BiH reprezentacije.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine nije se uspjela kvalificirati na drugi uzastopni Mundijal. Prelomio je to današnji poraz od Finaca na Bilinom polju u Zenici rezultatom 1:3. Zmajevi u ovoj utakmici nisu mogli računati na Edina Džeku koji ozljedio tokom milanskog derbija, ali su zbog crvenog kartona pokazanog finskom igraču gotovo sat vremena imali brojčanu prednost koju nisu uspjeli iskoristiti. Stoga ovaj poraz ima naročito gorak okus, a budućnost izbornika Ivayla Peteva izgleda iznimno nesigurno.

U prvih petnaestak minuta, nošeni glasnom podrškom s tribina, inicijativu su imali domaćini koji su držali posjed i stvorili nekoliko poluprilika. Međutim, prve ozbiljnije prilike slažu Finci. U 23. minuti sudac Michael Oliver pokazuje na bijelu točku, a Miralem Pjanić dobiva žuti karton zbog igranja rukom u kaznenom prostoru, ispravna odluka.

Rezultat se ipak ne mijenja, jedanaesterac je izveo Teemu Pukki, ali je vratar Konyaspora Ibrahim Šehić obranio. Četiri minute kasnije, Finci dolaze u vodstvo. Pukki je pokrenuo akciju lijepim duplim pasom, probio stranu i ubacio u sredinu gdje je siguran bio Marcus Forss – 0:1. Pogodak pogledajte OVDJE.

U 37. minuti, domaćini dolaze do brojčane prednosti kada je zbog grubog faula desnom beku Jukki Raitali pokazan izravni crveni karton. Unatoč tome, krajem prvog i početkom drugog dijela inicijativu ima Finska.

U 51. minuti podebljanje vodstva gostiju uz katastrofalnu reakciju domaće obrane. Bosanski igrači mislili su da će jedan ubačaj izaći van terena i samo su mirno promatrali loptu, požrtvovni Pukki glavom je dodao loptu Vaisanenu tik prije nego što je lopta prešla liniju terena, a ovaj je poslužio Robina Loda koji snažnim udarcem matira šehovića – 0:2. Pogodak pogledajte OVDJE.

Kada je prošlo oko sat vremena igre Petev se odlučio na jokere s klupe, u igru je ušao Dinamov dvojac Gojak i Menalo, a pjanić je napustio teren uz salve zvižduka. Luka Menalo uspio je ponuditi tračak nade za BiH u 69. minuti kada je nakon prekida pogodio za 1:2. Pogodak pogledajte OVDJE.

Ipak, u 73 minuti Daniel O’Shaughnessy zavija Bilino polje u crno. Robin Lod ubacio je na vrh peterca, a 27-godišnji branič mirno poentirao – konačnih 1:3. Pogodak pogledajte OVDJE.

Ovim porazom BiH je kolo prije kraja pala na nedostižna četiri boda zaostatka za drugoplasiranom Finskom. Na trećem mjestu dva boda zaostaju Ukrajinci. Francuzi će najvjerojatnije izboriti direktan plasman jer imaju za odigrati još dvije utakmice, a sudionika baraža dobit ćemo u posljednjem kolu.Ukrajina će protiv Zmajeva morati ići na pobjedu kako bi imala ikakve šanse preskočiti Finsku koja igra s Francuzima.



Tagovi

bosna i hercegovinafinska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti