REUTERS/Molly Darlington
REUTERS/Molly Darlington

Zlatni Enzo: Za najboljeg mladog igrača SP-a Portugalci traže 100 milijuna eura!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 22.12.22. | 09:28

Vrijedi li on taj novac?

Ne slažemo se s Fifom oko odabira najboljeg vratara SP-a, a posebno se ne slažemo s odabirom najboljeg mladog igrača. Argentincima je pripalo sve, od naslova prvaka, do velike većine individualnih nagrada. Samo se Mbappe ugurao kao najbolji strijelac prvenstva, ali sve ostalo na SP-u u Kataru je obojano u plavo-bijelo.

Enzo Fernandez nastupio je u svih sedam utakmica za Argentinu na ovom SP-u. Prve dvije utakmice je započeo na klupi, da bi ga onda Scaloni prebacio u početni sastav. U nokaut fazi skupio maksimalnu minutažu, a za svoje dobre predstave dobio je i nagradu za najboljeg mladog igrača SP-a.

Ne može se reći da je Fernandez odigrao slabo prvenstvo, dapače, bio je sjajan, ali bilo je i boljih. No, to je sad manje bitno, jer Fernandeza se već sad krenulo povezivati s najvećim klubovima svijeta poput Liverpoola, PSG-a, Real Madrida i Manchester Uniteda, ali čelni ljudi Benfice su procijenili da Fernandez ne može otići iz kluba za manje od 100 milijuna eura!

Liverpool je najviše zagrizao, ali Klopp neće platiti tih 100 milijuna eura koliko Portugalci traže. On je jasno dao do znanja ljudima iz Benfice da želi pregovarati, ali ne pod uvjetima koje postavljaju Portugalci. Unazad nekoliko godina, Benfica je na svojim igračima znala zaraditi ogroman novac (Felix 127 milijuna eura, Nunez 80 milijuna eura, Dias 71.6 milijuna eura) te se nadaju da će se Fernandez priključiti tom društvu, a ista stvar vrijedi i za Goncala Ramosa koji je zabljesnuo na SP-u hat-trickom protiv Švicarske.

Fernandez je definitivno tražena roba, a hoće li se odlučiti na promjenu kluba već ove zime tek treba vidjeti. Njegove ‘dionice’ nikada nisu bolje stajale, možda je ipak realnije da će oni koji ga žele kupiti pričekati da se tržišna vrijednost, odnosno potraživanja Benfice, malo unormale… (I.A.S.)


Tagovi

Enzo FernandezBenficaGermanijak transferi

Ostale Vijesti