NACHO DOCE/Action Images
NACHO DOCE/Action Images

Život bez Messija nije tako jednostavan: Barcelona preokretom do pobjede, Depay odlučio (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 29.08.21. | 19:14

Momčad iz Madrida je opasno namučila moćnu Blaugranu.

Prvu od četiri utakmice na današnjem rasporedu u La Ligi odigrali su nogometaši Barcelone i Getafea. Susret je završio pobjedom domaćeg sastava rezultatom 2:1, a golove su zabijali Roberto (2') i Depay (30') za Barcelonu te Sandro Ramirez (19') za Getafe.

Bio je to start iz snova za domaćina.

Depay je lijepom loptom uposlio Albu koji šalje prizemni ubačaj u srce 16-erca, Braithwaiteu lopta prolazi kroz noge, ali cijelu akciju izvrsno prati Roberto koji nema težak zadatak iz blizine zakucati loptu u mrežu – 1:0

Pogodak Roberta pogledajte OVDJE

Mnogi su u tom trenutku predvidjeli katastrofu Getafea, ali gosti iz Madrida pokazali su se puno tvrđim orahom nego što se to mislilo. Već u sedmoj minuti je jedan dobar ubačaj Alene obrana domaćeg sastava jedva otklonila, ali u 19. minuti isti je igrač bio precizniji s dodavanjem te je Ter Stegen bio potpuno nemoćan.

Bio je to dupli pas dva bivša igrača Barcelone, Sandra Ramireza i Carlosa Alene, prvi napadač gostiju tukao je silovito i precizno s vrha 16-erca i Nijemac na golu Barcelone bio je bez ikakve šanse – 1:1

Pogodak Ramireza pogledajte OVDJE

No, odlike velikih momčadi su da i kad ne igraju najbolje, u konačnici ipak nađu put do pobjede. A Barcelona je velika momčad.

U 30. minuti De Jong je pronašao Depaya na lijevoj strani napada, on se okomito sjurio prema golu Getafea, 'vagao' svojeg čuvara i onda iskusno gađao prema prvoj vratnici što gostujući čuvar mreže nije očekivao pa je tako nakon pola sata igre Barcelona opet bila u vodstvu – 2:1

Pogodak Depaya pogledajte OVDJE

Do kraja prvog poluvremena većih prigoda nije bilo pa se tako na 15-minutni odmor otišlo s prednošću domaćeg sastava.

U nastavku, prvu konkretniju priliku imali su gosti. Igrala se 51. minuta kad je opasno tukao novi igrač Getafea Jakub Jankto, ali je njemačka hobotnica fantastično reagirala i obranila njegov pokušaj. Barcelona je izgledala veoma loše, pomalo nezainteresirano čak, ali sve to ih u konačnici ipak nije koštalo.

U drugom poluvremenu velikih prilika nije bilo, Barcelona je imala posjed, ali sve to bilo je iznimno jalovo i bezidejno. Jedina situacija vrijedna spomena ona je iz 83. minute kad je put do mreže Getafea pronašao Araujo, ali je njegov pogodak opravdano poništen.

Ovom pobjedom Barcelona je došla do četvrtog mjesta, dok je Getafe u ovom trenutku 18. momčad La Lige.

U sljedećem kolu Barcelona gostuje kod Seville, dok Getafe na domaćem terenu dočekuje Elche.

3. KOLO LA LIGE

Petak, 27. kolovoza

Mallorca – Espanyol 1:0 (Rodriguez 27')

Valencia – Alaves 3:0 (Wass 3', Soler 45', Guedes 60'))

Subota, 28. kolovoza

Celta Vigo – Athletic Bilbao 0:1 (Williams 34')

Elche – Sevilla 1:1 (Roco 11', En Nesyri 40')

Real Sociedad – Levante 1:0 (Barrenetxea 42')

Betis – Real Madrid 0:1 (Carvajal 61')

Nedjellja, 29. kolovoza

Barcelona – Getafe 2:1 (Robeto 2', Depay 30' / Ramirez 19')

Cadiz – Osasuna 19:30

Rayo V. – Granada 19:30

Atletico Madrid – Villarreal 22:00



Tagovi

Memphis DepayBarcelonaGetafe

Ostale Vijesti