REUTERS/Toby Melville
REUTERS/Toby Melville

Zidane odlazi iz Reala, zamjenit bi ga mogli Allegri ili legenda kluba

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 16.05.21. | 08:48

Legendarni Francuz najavio je igračima da odlazi

Zinedine Zidane kazao je igračima Real Madrida da odlazi s klupe. Odluku je igračima priopćio u svlačionici nakon remija sa Sevillom, a ekipu će voditi zadnja dva kola španjolskog prvenstva i zatim otići.

Ovo je drugi put da Zidane napušta Real svojevoljno nakon što je prvi put to napravio poslije trećeg uzastopnog naslova Lige prvaka 2018. godine. Vratio se već u ožujku 2019. jer se Julen Lopetegui i Santiago Solari nisu pokazali uspješnim rješenjima.

Francuski velikan je već dulje vrijeme mentalno iscrpljen, a odlazak je najavio indirektno na konferenciji za medije uoči gostovanja kod Athletic Bilbaa.

"Ta pitanja su već dosadna. Istina je da su do kraja ostale dvije utakmice, a onda ne znam što će se dogoditi. Sve je moguće. Ovo je Real Madrid. Ne gledam šire od toga da idem iz dana u dan. Možda mislite da to govorim jer izbjegavam odgovornost, ali nije tako, jednostavno sam takav. Postoje vremena kad morate ostati, a postoje i vremena kad morate otići da bi svima drugima bilo bolje", rekao je Zidane.

U drugom mandatu osvojio je superkup i La Ligu, koju ima priliku osvojiti još uvijek ove godine.


Kao njegovi nasljednici na klupi spominju se bivši trener Juventusa Massimiliano Allegri i legendarni napadač kraljevskog kluba Raul. Čelnik Reala Florentino Perez je Allegrija zvao i prije tri godine kada je Talijan odbio ponudu zbog Juventusa. Sada je talijanski stručnjak slobodan i zasigurno bi prihvatio posao u Madridu.

Raul je trenutno trener druge momčadi Kraljeva, Castille, i u perspektivi ga vide kao jednog od budućih trenera prve momčadi. Osim Reala, Raul se spominje i kao trenersko rješenje za bundesligaša Eintracht Frankfurt koji će ostati bez trenera na kraju sezone.


Tagovi

Zinedine ZidaneRaulMassimiliano AllegriReal MadridJuventus

Ostale Vijesti