Susana Vera/Action Images
Susana Vera/Action Images

„Zidane neće biti naš trener, tražimo nekog drugačijeg profila, nekog kao što je Klopp“

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 06.04.21. | 10:53

Utrka za čelno mjesto kraljevskog kluba je itekako zanimljiva.

Kandidat za novog predsjednika Real Madrida, Enrique Riquelme, prilikom gostovanja za El Partidazo de COPE izjavio je kako Zinedine Zidane neće biti trener kraljevskog kluba ukoliko on postane novi predsjednik.

Zidane je prije tri dana protiv Eibara odradio svoju 250. utakmicu na mjestu glavnog trenera Real Madrida. Ovo mu je drugi mandat na klupi ponajvećeg svjetskog kluba, a jedan od najboljih nogometaša svih vremena na dobrom je putu da njegova trenerska karijera bude jednako dobra kao i ona igračka.

„Zidane neće biti naš trener, tražimo nekog drugačijeg profila, netko kao što je Klopp. Jednako tako, Raulu ide jako dobro ove sezone“, rekao je Riquelme.

Popularni Zizou u trenerskoj je karijeri vodio sam Real Madrid. Počeo je kao asistent u Castilli, zatim kao glavni trener, a prvi put je postao glavni trener A momčadi u siječnju 2016. godine. U prvom mandatu na klupi se zadržao dvije i pol godine, a otišao je – kao kralj. Posljednju utakmica bila mu je ona u finalu Lige prvaka kad je poražen Liverpool rezultatom 3:1. Dva pogotka zabio je Gareth Bale, prvi je bio djelo Karima Benzeme, ali će zauvijek ta utakmica biti upamćena po katastrofalnoj izvedbi Lorisa Kariusa koji je praktički darovao pobjedu kraljevskoj momčadi. Povrh svega, Kloppova momčad je nakon pola sata igre bila lišena usluga Mohameda Salaha, u tom trenutku jednog od najboljih igrača svijeta, koji je nakon duela s Ramosom stradao te je bio prisiljen napustiti teren. Real je slavio te godine, Liverpool one sljedeće, ali Klopp je izgleda ostavio jako dobar utisak na kandidata za novog predsjednika Real Madrida.

U međuvremenu, dok se Zidane nije vratio na klupu kraljevskog kluba, Real su vodili Julen Lopetegui i Santiago Solari. Što se tiče njemačkih stručnjaka na klupi Real Madrida, posljednji takav bio je Bernd Schuster (2007. – 2008.), dok je prije njega to bio Jupp Heynckes (1997. – 1998.).

Kloppova priča svima je znana. Na Anfield je stigao iz BVB-a, a prije toga je vodio sedam i pol godina Mainz, dok je trenerski put započeo u mlađim uzrastima Eintrachta. Nijemac ima ugovornu obvezu s Redsima do ljeta 2024. godine, što u prijevodu znači da ukoliko potencijalno novoizabrani predsjednik bude ispunio svoje obećanje, morat će biti spreman Liverpoolu isplatiti ogromnu odštetu.

Istaknimo još kako je Liverpool na šestom mjestu Premier lige, Realu nešto bolje ide u La Ligi, a ove dvije momčadi danas igraju prvu utakmicu četvrtfinala Lige prvaka u Madridu. I jednima i drugima ulog je ogroman, jer u slučaju da ne osvoje domaće prvenstvo (Liverpool sigurno neće, Real je i dalje u igri), Liga prvaka bi im bila idealna mogućnost da sezonu okarakteriziraju 'uspješnom'.



Tagovi

Zinedine ZidaneReal MadridJurgen Klopp

Ostale Vijesti