Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Zekić ubacio u 'brzinu više', Farmaceuti dovode napadača Gorice i lijevog beka Osijeka!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 12.07.22. | 10:04

Brazilcu je propao odlazak u Olimpiju nakon što je klub napustio Robert Prosinečki, dok je nepredvidivi napadač prošle sezone izgubio ulogu startera u momčadi iz Turopolja.

Nogometaši Slavena nedjelje otvaraju novu sezonu HNL-a gostovanjem kod povratnika u 'elitu' Varaždina. Dok je na klupi Slavena bio Goran Stipić, a na klupi Varaždina Samir Toplak, između spomenuta dva kluba rodio se mali rivalitet pa tako očekujemo da i ova utakmica neće razočarati, usprkos tome što su obje momčadi još uvijek u fazi izgradnje te još uvijek nisu kompletirali svoje rostere za nadolazeću sezonu.

U Koprivnici je ovog ljeta bilo poprilično 'živo'. Veliki broj igrača napustio je klub, Zekić ima pune ruke posla, ali najnovije informacije govore kako su Farmaceuti blizu dovođenja dva provjerena prvoligaška igrača iz Osijeka i Gorice.

Brazilac Talys, s kojim je Zekić već surađivao u Osijeku, trebao bi osnažiti konkurenciju na poziciji lijevog beka, lani je branio boje Pafosa, dok je sad nadomak dolaska u Koprivnicu. Iako se pričalo da bi mogao u Olimpiju, izgleda kako je za njega odlazak u Slaven Belupo postao prva opcija. Kako doznajemo, o njegovom mogućem odlasku u Koprivnicu priča se već pet dana, sve je već trebalo biti riješeno, ali se očito nešto malo 'zakompliciralo' pa se posljednjih dana pokušava pronaći zajednički jezik i postići dogovor kojim bi svi bili zadovoljni – Tayls, Osijek i Slaven Belupo.

Nadalje, iako je prekjučer i službeno postignut dogovor oko ostanka Ivana Krstanovića, izgleda kako Zoran Zekić traži još pokoje pojačanje u vrhu napada. Pronašao ga je, izgleda, u Gorici, a novi napadač Slaven Belupa bi uskoro trebao postati Matar Dieye!

24-godišnj Senegalac je odradio veoma dobru prvu i veoma slabu drugu sezonu u dresu Gorice. Pričalo se da ga Goričani žele prodati, navodno je za njim interesa bilo iz Skandinavije, ali je Matar odbijao otići zbog čega je jedno vrijeme čak bio i suspendiran.

Budući da Toplak kao svojeg prvog napadača vidi talentiranog Brazilca Caija Cruza, Mataru bi, ako želi igrati, najbolje bilo otići. Njegovo igračko znanje nije sporno, ali o voljnom momentu bi se dalo raspravljati. Zekić, ako bi ga 'uzeo pod svoje', bi mu sigurno dao priliku da pokaže sve što može i što zna, a njegovim eventualnim dolaskom Farmaceuti bi za nadolazeću sezonu riješili pitanje devetke budući da osim Krstanovića osječki trener na raspolaganju ima i talentiranog Luku Branštetera koji je u pripremnim utakmicama ostavio dobar dojam.

Prvenstvo samo što nije počelo, ali do kraja prijelaznog roke ima još dosta. Dakle, promjena će biti, a prema svemu sudeći Farmaceuti su se bacili 'na posao'. Dolasci Talysa i Dieyea, koji još uvijek nisu 'sigurna stvar', uvelike bi zaoštrili konkurenciju i treneru Zekiću olakšali posao, ali prvo treba skočiti, a tek onda reći hop!


Tagovi

Zoran ZekićSlaven BelupoGermanijak transferinogometni transferiHNL

Ostale Vijesti