Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Zekić: "Prije devet godina nakon trijumfa nad Hajdukom sam pomislio da sam možda dobar trener"

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 02.02.24. | 13:08

Trener Osijeka najavio je subotnji derbi na Pampas Areni (17.30) koja će rasprodana dočekati utakmicu s Hajdukom

Zoran Zekić najavio je subotnji derbi s Hajdukom u optimističnom tonu. Prije toga je klupskom glasnogovorniku čestitao rođendan i obećao mu poklon u subotu u kontekstu dobrog rezultata. Smatra Zeka kako je iza Osijeka dobar tjedan, da se dobro radilo i nada se kako će to njegovi igrači i pokazati na travnjaku.

“Derbi je, osjećaj je drugačiji, ali tri boda isto vrijede u svakoj utakmici”, rekao je Zekić koji je poseban motiv pronašao u činjenici da Osijek još nije dobio niti jedan derbi na Opus areni.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

“Zaista se nadam da ćemo biti hrabri i poletni te igrati kao što trebamo svaku utakmicu. Imamo motiv, ne smijemo izgorjeti, već biti energični i hrabri da ispunimo zadatke s treninga i da se pokažemo u najboljem svijetlu”.

U derbiju koji su ova dva kluba igrali u Osijeku, domaćini su podbacili u prvom poluvremenu. Tada je Zekić rekao da nikada više neće navijači gledati takav Osijek.

“Nadam se da nećemo, a od tada ga nismo niti gledali. Puno radimo, pričamo, taktički odrađujemo… Moramo biti svjesni svega toga naučenog s treninga da pretvorimo u utakmici. Nešto se pita i protivnika koji je u borbi za naslov a mi nismo… No, možda se nešto okrene i na naš mlin”, nada se Zekić koji ima određenih problema u stavljanju momčadi što se tiče napadačke linije.

“A to je izazov kojem treba pronaći rješenje. Moramo razmišljati o sebi i pokazati ono što smo igrali na pripremama”, tvrdi trener Osijeka koji neće započeti utakmicu s identičnim sastavom kao protiv Rudeša.

"Nećemo početi kao protiv Rudeša. Imamo izostanaka, moramo pronaći najboljih 11. Trebamo biti brzi u razmišljanju s loptom i bez nje i da ljudi uživaju u nogometu".

Osijek čeka pobjedu u derbiju na punom stadionu.

"Svi smo igrali nogomet. Ili na ulici ili profesionalno Ne znam što može biti bolje od podrške punog stadiona. Da sam igrač, ne da bi to bila dodatna želja već noćas ne bi spavao od želje da istrčim i dam sve od sebe".

Zekić je zadovoljan Cokajem...

"Cokaj će početi od prve minute".

Radi se na osnaženju momčadi.

"Imamo još desetak dana. Vidjet ćemo što možemo napraviti".

Nema Livaje...

"Naravno da je to hendikep za Hajduk, ali puno puta se pokazalo da momčad pronađe unutarnje snage. Lovrić, Prekodravac su upitni. Caktaš je otišao... Moram razmišljati o svojoj momčadi".

Hajduk se pojačao s Brekalom.

"Brekalo je pojačanje veliko za Hajduk. Momčadski se treba pripremiti. Pomagati jedno drugome, ali treba razmišljati i da se mi nametnemo pa da oni misle o nama. Ali, Brekalo je veliko pojačanje i daje snagu HNL-u"

Zanimljivo, prije devet godina Zekić je imao prvu polusezonu u Osijeku kada je bila slična situacija. Hajduk je došao u Gradski vrt nakon domaćeg poraza od Rijeke 0-3 koja ga je smjenila na vrhu. Osijek je dobio 1-0 i Hajduk je još dobro prošao...

"Sjećam se svega. Nakon te utakmice sam prvi put pomislio da sam možda dobar trener. Neka se povijest ponovi. Mi smo bolji kao klub, ali treba to pokazati na terenu", zaključio je trener Osijeka.



Tagovi

Zoran ZekićNK OsijekHajdukHrvatska nogometna ligaZimski prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti