Ždrijeb Superlige: Fener i Galata u šestom, Bilić vs. Vaha u 12. kolu!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 22.07.14. | 13:17

Održan je ždrijeb za novu sezonu turske Superlige...

Tamošnje nogometno prvenstvo ove godine počinje čak 15 dana kasnije nego prošle, tek 31. kolovoza. Kao i dosad, u Superligi sudjeluje 18 momčadi. Posljednje tri napustit će elitni rang, u Ligu prvaka izravno će prvak, a u 3. pretkolo doigravanja doprvak. Treći i četvrti sastav lige izborit će treće, odnosno drugo pretkolo Europske lige.

Nama najzanimljiviji bit će svakako Bešiktaš. Slaven Bilić konačno je dobio pravo pojačanje u napadu, iz Chelseaja je stigao Demba Ba koji bi trebao ispuniti svoju golgetersku kvotu i pomoći Bešiktašu u borbi za naslov s aktualnim prvakom Fenerbahčeom, te Galatasarayom na čijoj klupi odnedavno sjedi bivši talijanski izbornik Cesare Prandelli.

Ne treba zaboraviti ni Trabzonspor koji je najavio ozbiljna ulaganja, a za trenera doveo Vahida Halilhodžića. Čudesni Vaha već u 2. kolu imat će pravo iskušenje, kada u Trabzon stiže Fener.

Prvo kolo ne nudi velike derbije; Galatasarayu će biti teško kod Bursaspora, a na gostovanja će i Bilićev Bešiktaš (Mersin) i Vahin Trabzonspor (Kayseri Erciyesspor). Fenerbahče pak na svom travnjaku dočekuje Karabükspor.

Galatasaray i Fenerbahče sastat će se u šestom kolu 19. listopada, početkom studenog Fener dolazi u goste Biliću (8. kolo), dok nas 7. prosinca u okviru 12. runde čeka okršaj Bilića Vahe. Bešiktaš i Galatasaray prvi puta igrat će tek u 16. kolu, 4. siječnja 2015. godine.  

Turska Superliga, parovi 1. kola:

Istanbul BB - Kasimpasa
Kayseri Erciyesspor - Trabzonspor
Sivasspor - Gaziantepspor
Fenerbahče - Karabükspor
Balikesirspor - Akhisar Belediyespor
Eskisehirspor - Konyaspor
Bursaspor - Galatasaray
Rizespor - Genclerbirligi
Mersin - Bešiktaš

(Foto: Action Images)


Tagovi

BešiktašFenerbahçeGalatasaraySlaven BilićVahid Halilhodžić

Ostale Vijesti