Ždrijeb Lige prvaka: Sve je otvoreno, Real može na Barcu, a Guardiola na svoj City!

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 18.03.16. | 10:11

U Nyonu se danas u podne održava ždrijeb četvrtfinala Lige prvaka, a sat vremena kasnije, počinje ždrijeb i za Europsku ligu.

Osam najboljih momčadi Lige prvaka osiguralo je plasman u četvrtfinale, a danas će s početkom u 12 sati u sjedištu UEFA-e u Nyonu biti poznato tko će se s kime boriti za plasman u polufinale.

U bubnju su podsjetimo, Atletico Madrid, Barcelona, Bayern, Benfica, Manchester City, PSG, Real Madrid i Wolfsburg. Ždrijeb je otvorenog tipa pa nema povlaštenih momčadi i tako se može dogoditi i da već u četvrtfinalu vidimo čuveni El Clasico i susret Real Madrida i Barcelone ili madridski derbi Atletica i Reala. Može se dogoditi i da vidimo i veliki okršaj između Bayerna i Manchester Cityja, koji bi bio poseban zbog Josepa Guardiole, s obzirom da na sadašnji trener Bavaraca na ljeto preuzima klupu 'Građana'.

Barcelona je kao branitelj naslova u ovom trenutku vjerojatno najveći favorit. Real Madrid, Bayern i PSG će Kataloncima nastojati pokvariti planove ali se ne smije otpisati niti taktički besprijekorni Atletico Madrid. Manchester City u ovom trenutku ne djeluje kao momčad koja može do naslova, unatoč izuzetno kvalitetnom igračkom kadru, dok su Benfica i Wolfsburg potpuni autsajderi.

 

Prve utakmice na rasporedu su 5. i 6. travnja, a uzvrati 12. i 13 travnja.

Sat vremena kasnije nakon ždrijeba Lige prvaka, saznat ćemo i parove četvrtfinala Europske lige.

Među osam najboljih momčadi iz šest zemalja su Athletic Bilbao, Borussia Dortmund, Braga, Liverpool, Sevilla, Šahtar, Sparta i Villarreal.

Prve utakmice četvrtfinala Europske lige igraju se sedmog travnja, a uzvrati tjedan dana kasnije.

 

 


Tagovi

ždrijebEuropska ligaLiga prvaka

Ostale Vijesti