Matija Habljak/Pixsell
Matija Habljak/Pixsell

Zbog bizarne ozljede Dinamo nekoliko utakmica ostao bez standardnog stopera

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 28.03.23. | 14:05

Dino Perić završio je na operaciji palca šake i očekuje se da će propustiti tri ili četiri utakmice

Dok se Bruno Petković polako oporavlja od ozljede ligamenta koljena i procjenjuje se da bi, kako smo i pisali, za desetak mogao krenuti s treninzima, a shodno tome, ako terapija potpuno urodi plodom, ubrzo se i vratiti na teren (moguće već protiv Slavena Belupa 15.travnja), za Antu Čačića stigla je nova loša vijest. Dino Perić morao je na operaciju palca šake, koji je slomio pomalo bizarno.

Naime, nakon poraza u Puli, Perić je ljutito udario šakom u vrata svlačionice i pritom, kasnije se vidjelo, slomio palac. Iako je poslije igrao s takvom ozljedom protiv Rijeke, procijenili su u Maksimiru da mu je potreban zahvat, koji je i napravljen. Očekuje se da bi Perić također trebao propustiti dvije ili tri utakmice do trenutka kad bi uz bandažu mogao igrati, osim ako mu Čačić, koji ga izuzetno cijeni, ne podari stanku do potpunog oporavka.

U idućim utakmicama tako će priliku u napadu dobiti Josip Drmić, Čačić tu i nema drugu opciju, dok je u obrani kadar ipak nešto širi. Tamo Dinamov trener ima, uz Josipa Šutala, (još uvijek) Kevina Theophilea i Maura Perkovića, tu poziciju može pokriti i Stefan Ristovski, no, najprirodnije bi bilo da priliku dobije mladi Jakov Gurlica, talentirani stoper s kojim u Maksimiru ozbiljno računaju.

Hoće li Čačić tu Perićevu ozljedu iskoristiti da gurne u vatru Gurlicu ili će ostati sklon konzervantivnim rješenjima, vidjet ćemo u subotu u Velikoj Gorici.



Tagovi

Dino PerićBruno PetkovićGNK DinamoHNLAnte ČačićHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti