Sve na jednom mjestu: Ovo je 20 najvećih transfera dogovorenih u posljednja dva dana

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 01.09.15. | 22:44

Nakon duga dva mjeseca završen je prijelazni rok.

Popularni 'mercato' postao je jedan od najvažnijih događaja u svijetu nogometa, a tome je svakako razlog i taj što tijekom ljetnih mjeseci nema previše službenih nogometnih utakmica, barem ne onih najvišeg ranga, a posebno je to naglašeno u ljetima bez velikih natjecanja, svjetskih i europskih prvenstava.

> GRAFIKA: Kako izgleda šest najboljih engleskih klubova kako prijelaznog roka

> MERCATO: Gotovo i u Engleskoj, posljednji trenuci prošli bez većeg šoka

Svake godine se susrećemo s mnoštvom glasina, ali i dogovorenih transfera. Cijene lete u nebo, a iz godine u godinu je iznos sve veći. I ove godine su srušeni rekordi, barem onaj u Engleskoj, ali službenu potvrdu o potrošenim novima dobit ćemo tek za dan-dva.

U cijeloj toj priči oko prijelaznog roka, posljednja dva dana su tradicionalno najluđa. Posljednji dan kolovoza označava deadline za većinu vodećih europskih liga dok su Englezi dobili dan viška te na Otoku prijelazni rok traje do prvog dana rujna. Danas je napokon sve gotovo, a sljedećih dana radit će se analize tko je i kako poslovao.

Ono što je poznato su najveći transferi koji su se dogovorili neposredno uoči kraja prijelaznog roka. Iako je posljednja dva dana vladalo potpuno ludilo, dojam je da nije bilo previše zvučnih priča koje bi prodrmale nogometni svijet.

Dvije najvažnije priče vežu se za Manchester United. Prva je bila ona o dolasku Anthonyja Martiala iz Monaca, a druga, o kojoj će se još dosta pričati, neuspješan transfer Davida De Gee u Real.

Osim Manchestera, ostali vodeći engleski klubovi su uglavnom mirovali. Chelsea je tek popunjavao obrambene pozicije, Tottenham je pokušao, ali nije uspio dovesti Saida Berahina, a Manchester City i Liverpool su svoja pojačanja osigurali nešto ranije. Posebna priča je Arsenal koji je, osim dovođenje Čecha i prodaje Podolskog, bio potpuno miran cijelo ljeto...

Real je bio u priči samo oko De Gee, mirovali su Barcelona, Bayern i PSG, tek su u Italiji Juventus i Inter popunjavali redove, ali nije bilo nekog senzacionalnog transfera. Vlasnik drugog najskupljeg transfera posljednja dva dana je Wolfsburg, koji je doveo Juliana Draxlera, a koliko smo ipak ostali 'osakaćeni' u posljednja dana govori činjenica da je na trećem mjestu najskupljih transfera Moussa Sow koji je za 16 milijuna eura prešao iz Fenerbahčea i Al-Ahli iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

U nastavku pogledajte top 20 (odnosno top 21 jer 2 igrača dijele 20. mjesto) najskupljih transfera u posljednja dva dana prijelaznog roka*:

Anthony Martial (19, Monaco – Manchester United, 50 milijuna)
Julian Draxler (21, Schalke – Wolfsburg, 36 milijuna)
Moussa Sow (29, Fenerbahče – Al-Ahli, 16 milijuna)
Virgil van Dijk (24, Celtic – Southampton, 15,7 milijuna)
Ramiro Funes Mori (24, River Plate – Everton, 12,9 milijuna)

Chicharito (27, Manchester United – Bayer, 12 milijuna)
Hernanes (30, Inter – Juventus, 11 milijuna)
Fabio Borini (24, Liverpool – Sunderland, 10,7 milijuna)
Michail Antonio (25, Nottingham Forest – West Ham, 9,5 milijuna)
Obbi Oulare (19, Club Brugge – Watford, 8,23 milijuna)

Jacob Butterfield (25, Huddersfield – Derby, 5,5 milijuna)
Robert Berič (24, Rapid Beč – Saint-Étienne, 5,5 milijuna)
Brown Ideye (26, WBA – Olympiacso, 5,42 milijuna)
Glenn Murray (31, Crystal Palace – Bournemouth, 5,4 milijuna)
Michael Hector (23, Reading – Chelsea, 5,4 milijuna)

Ja-Cheol Koo (26, Mainz – Augsburg, 5 milijuna)
Nikica Jelavić (30, Hull – West Ham, 4,1 milijun)
Felipe Melo (32, Galatasaray – Inter, 3,7 milijuna)
Papy Djilobodji (26, Nantes – Chelsea, 3,5 milijuna)
Aaron Hunt (28, Wolfsburg – HSV, 3 milijuna)
William Vainqueur (26, Dinamo Moskva – Roma, 3 milijuna)

*podaci su preuzeti s Transfermarkta; iza imena igrača pročitajte ime, klubove koji su transfer ostvarili te službenu odštetu
 

 


Tagovi

William VainqueurAaron HuntPapy DjilobodjiFelipe MeloNikica JelavićJa-Cheol KooMichael HectorGlenn MurrayBrown IdeyeRobert BeričJacob ButterfieldObbi OulareMichail AntonioFabio BoriniHernanesChicharito HernandezRamiro Funes MoriVirgil van DijkMoussa SowJulian DraxlerAnthony Martialmercatoprijelazni rok

Ostale Vijesti