Reuters
Reuters

Završena grupna faza Cope Libertadores, poznati svi sudionici osmine finala

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 30.06.23. | 11:28

Uvjerljive pobjede Boce Juniors i Palmeirasa

Sa sinočnje četiri utakmice kompletirana je grupna faza Cope Libertadores, Lige prvaka Južne Amerike. Boca Juniros potvrdila je prvo mjesto u skupini uvjerljivom 4-0 pobjedom protiv Monagasa i na taj način izbacila venezuelanski klub ne samo iz Cope Libertadores, već i Cope Sudamericane budući da su čileanski Colo Colo i kolumbijska Preira odrigali utakmicu bez pogodaka. Tim remijem Preira je zadržala drugo mjesto i osigurala prolaz u osminu finala Cope Libertadores, a slavni čileanski klub međunarodni put nastavlja u Copi Sudamericani, kao treća momčad skupine.

U skupini C bilo je pitanje samo tko će završiti u Copi Sudamercani, kao treća najbolja momčad skupine. Na kraju su Ekvadorska Barcelona i paragvajski Cerro Porteno u ekvadorskom Guayaquilu odigrali 2-2 čime je Barcelona izborila treće mjesto zbog bolje gol-razlike. Paragvajci su na odmor otišli s prednosti od 2-0, no domaćini se golovima u 57. i 87. (Bauman iz jedanaesterca) vraćaju i prolaze u Copu Sudamericanu.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prvo mjesto skupine osvojio je Palmeiras, prvak iz 2020. i 2021. koji je s 4-0 na domaćem terenu pobijedio bolivijski Bolivar koji je također izborio osminu finala natjecanja.

Osim Boce Juniors, Preire, Palmeirasa i Bolivara, osminu finala natjecanja još su izborili Racing (Argentina), Flamengo (Brazil), Internacional (Brazil), Nacional (Urugvaj), Fluminense (Brazil), River Plate (Argentina), Independiente del Valle (Ekvador), Argentinos Juniors (Argentina), Athletico Paranaense (Brazil), Atletico Mineiro (Brazil), Olimpia Asuncion (Paragvaj), Atletico Nacional (Kolumbija).

Ždrijeb osmine finala održat će se 5. srpnja. Palmeiras, Olimpia, Racing, Boca Juniors, Athletico Paranaense, Independiente del Valle, Internacional i Fluminense su nositelji te će se uzvrat osmine finala igrati na njihovom terenu.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.




Tagovi

Copa LibertadoresBoca Juniors

Ostale Vijesti