Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Završen postupak licenciranja za iduću sezonu, zna se tko gdje igra

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 30.05.22. | 18:13

HNS je objavio tko je dobio licence za koje natjecanje u sezoni 2022./23.

Hrvatski nogometni savez kao davatelj licence završio je 19. po redu Središnji postupak licenciranja klubova za natjecateljsku godinu 2022./23. za UEFA klupska natjecanja, uključujući UEFA Ligu prvakinja, te natjecanje u Prvoj HNL i u Drugoj HNL, objavljeno je na službenoj stranici saveza.

Za sudjelovanje u UEFA klupskim natjecanjima (UEFA Liga prvaka, UEFA Europska liga i UEFA Europska konferencijska liga), UEFA Ligi prvakinja, natjecanjima Prve HNL te Druge HNL tražitelj licence treba ispunjavati kriterije koji nose oznaku „A“ i „B“ iz pet skupina kriterija: Sportski, Infrastrukturni, Administracije i Stručno osoblje, Pravni i Financijski, te za svako od prije spomenutih natjecanja dobiti odgovarajuću licencu, tj. UEFA Licencu, Licencu za UEFA Ligu prvakinja, odnosno Licencu za I. HNL i/ili Licencu za II. HNL.

U Središnjem postupku licenciranja klubova za natjecateljsku 2022/23. godinu primjenjuje se Pravilnik o licenciranju klubova HNS-a (HNS Glasnik 55/2021. od 10.12.2021. i HNS Glasnik 9/2022. od 02.03.2022.), u daljnjem tekstu "Pravilnik". Pravilnik također sadrži i zasebne kriterije za licenciranje ženskih nogometnih klubova (Dodatak II. Pravilnika). Naime, od natjecateljske godine 2020/21. za sudjelovanje u UEFA Ligi prvakinja (UWCL) klubovi trebaju imati licencu izdanu od nacionalnog saveza – davatelja licence.

Primatelji UEFA licence, UEFA Licence za Ligu prvakinja, Licence za I. HNL i Licence za II. HNL za natjecateljsku godinu 2022./23.

foto: Arhiva HNSfoto: Arhiva HNS
foto: Arhiva HNSfoto: Arhiva HNS
foto: Arhiva HNSfoto: Arhiva HNS
foto: Arhiva HNSfoto: Arhiva HNS



Tagovi

Hrvatska2. HNL3. HNLHNLLiga prvaka

Ostale Vijesti