REUTERS/Satish Kumar, Alberto Lingria
REUTERS/Satish Kumar, Alberto Lingria

Zanetti: "Volio bih izbjeći Real"; Maldini: "Vidjelo se da imamo mlađu momčad od Intera"

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 17.05.23. | 08:31

Legende su sumirale dojmove nakon gradskog dvomeča.

Novo finale Lige prvaka ostalo je tek pusti san za nogometaše Milana. I u drugoj utakmici poraženi su od najvećih rivala – Intera, tako da s ukupnih 3-0 Nerazzurri izlaze kao pobjednici Derbyja della Madonnina.

Iako je ispadanje od gradskog suparnika uvijek bolno, legendarni Paolo Maldini smatra da je plasman u polufinale bio sam po sebi neočekivan.

''Polufinale Lige prvaka je veliko postignuće i neočekivano, ali naravno, ako izgubimo od Intera, onda ovo izgleda bolnije nego što bi inače bilo. Moramo imati na umu da je ovo putovanje bilo potpuno neočekivano”, rekao je i dodao:

"Sezona nije gotova. Imamo dužnost pokušati se plasirati među četiri najbolje momčadi u prvenstvu. Vidjet ćemo što će se dogoditi s Juventusom. Nismo se mogli nositi s Interom u posljednjih nekoliko utakmica. Njihov stil igre nam nije odgovarao i nismo uspjeli odgovoriti na njega", rekao je Maldini.

Što se ocjene cijele sezone tiče, Maldini je jasan.

"Ako se kvalificiramo za Ligu prvaka, bila bi to osmica, jer nismo još postavili sve strukture da bi osvojili sve. Dug je put, a donio je sjajne ekonomske i sportske rezultate. Imamo mladu momčad, u usporedbi s Interom tri godine mlađu u prosjeku i to se vidjelo".

Druga velika legenda, ovaj puta iz redova Intera – Javier Zanetti – nije krio zadovoljstvo prolaskom u finale.

''Snažne su emocije, ova momčad je sve ovo zaslužila. Sada čekamo saznati protivnika, ali velika je stvar što smo stigli ovako daleko. Volio bih izbjeći Real Madrid, jer ovo natjecanje je izgleda napravljeno za taj klub, ali važno je što smo stigli ovdje. Derbi u polufinalu je bio veoma težak, iskusio sam to i kao igrač”. (I.M)



Tagovi

InterMilanDerby della MadonninaJavier ZanettiPaolo Maldini

Ostale Vijesti