Zakomplicirala se ozljeda Umtitija, Barca zamjenu pronašla u Chelseaju

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 29.11.18. | 18:46

Valverdeu nasušno treba zdravi stoper.

Stoper Barcelone, Samuel Umtiti, odgodio je svoj povratak na teren.

Iako se prije nekoliko tjedana najavilo da bi trebao biti spreman do utakmice 5. kola Lige prvaka s PSV-om u Eindhovenu, to se nije dogodilo. Problemi francuskog reprezentativca s koljenom su se zakomplicirali što se povratka na terene tiče, a čini se da je jedina opcija kao trajno rješenje - operacija koja će ga udaljiti s terena do kraja sezone. Ipak, zasad još nema operacije, ali pitanje je koliko dugo 25-godišnji nogometaš može izdržati s načetim koljenom.

Barcelona će, ukoliko doista dođe do operacije, posegnuti za novim pojačanjem jer u ovom trenutku ima samo jednu zamjenu za njegovu poziciju, mladog Clementa Lengleta. Uprava katalonskog diva već je ranije krenula u potragu za novim rješenjem, a prva opcija bio je mladi Ajaxov stoper Matthijs De Ligt. Ipak, Kopljanici su odbacili mogućnost transfera svog mladog pulena, barem do lipnja sljedeće godine, tako da je Barca morala krenuti u novu potragu.

Kako prenosi španjolski list Sport, uprava Blaugrane zamjenu za ozlijeđenog Umtitija pronašla je u Chelseaju. Prvak Španjolske već ove zime želi dovesti Andreasa Christensena koji nije u prvim planovima trenera Maurizija Sarrija. Iako talijanski trener na klupi Bluesa voli igrati s afirmiranom početnom jedanaestoricom, ipak voli imati i određenu sigurnost ukoliko dođe do ozljede nekog od stoperskog para Luiz – Rudiger.

Duga zima je pred Kataloncima, a ukoliko uprava londonskog kluba pristane na pregovore, za pretpostaviti je kako će Barcelona morati izdvojiti minimalno 40 milijuna eura kolika je procijenjena vrijednost Danca prema specijaliziranom portalu Transfermarkt.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Samuel UmtitiAndreas Christensen

Ostale Vijesti