Pixsell
Pixsell

Zagreb ponovno ima dva prvoligaša, Torcida ostala u eliti

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 28.05.23. | 13:09

Jučer je odigrana posljednja utakmica lige za popunu 1.HMNL.

Nakon šest odigranih kola Lige za popunu 1.HMNL, u kojoj je sudjelovala pretposljednja Torcida i prvaci tri 2.HMNL, Nova Gradiška (Istok), Uspinjača Gimka (Zapad) i Split (Jug) kompletirana je 1.HMNL za sezonu 2022./23.

Prouči cjelokupnu ponudu za futsal na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Torcida, koja je još ranije sačuvala prvoligaški status, u posljednjem kolu potvrdila je prvo mjesto svladavši Split u gradskom derbiju na Gripama sa 6:3 (Split je bio nominalni domaćin). Najtrofejniji hrvatski klub Split već tri sezone igra drugu ligu, u petak su Bijeli dobro otvorili susret na poluvrijeme su otišli s 2-0 prednosti golovima Peše i Pavkovića, no Torcida furioznom igrom u prvih 10 minuta nastavka dolazi do prednosti od 4-2. Dva pogotka zabio je Ivan Leko, a po jedan Antonio Repić te Ante Kovačević. Vicko Radić smanjio je na 3-4, a konačni rezultat postavili su Repić i Denis Kuzmanić.

Torcida je tim rezultatom sačuvala prvo mjesto natjecanja, a kao druga najbolja momčad lige povratak u elitni rang ostvarila je Uspinjača Gimka koja je iz 1.HMNL ispala 2021. Silvio Toth zabio je oba pogotka za Uspinjaču u prvom dijelu protiv Nove Gradiške, a na 3-0 povisio je Lovro Cigler. Jedini pogodak za Slavonce postigao je Tomislav Marjanović, u 39. minuti, kada je pitanje putnika u viši rang već bilo riješeno.

Tako je 1.HMNL nakon dvije godine ponovno dobila drugi zagrebački klub. Prije osam godina Zagreb je imao čak četiri prvoligaša, Futsal Dinamo, Uspinjaču, Alumnus i Nacional, dva potonja bivša prvaka više, nažalost, ne postoje, a posljednje dvije sezone jedini predstavnik metropole bio je Futsal Dinamo koji u ponedjeljak u Draženovom domu (20.15) može osvojiti prvi naslov prvaka države.

Od iduće sezone ponovno će se dva zagrebačka kluba i sportska rivala sučeliti u 1.HMNL koja, ipak, neće ostati bez jednog predstavnika Splita. Naime, iz još uvijek tekuće sezone u 2.HMNL Jug ispao je Universitas, a relegacije je prijetila i Torcidi. No, futsal klub koji nosi ime po 'kultnoj' navijačkoj skupini Hajduka uspio je izboriti ostanak te će se splitske Gripe i dalje gledati prvoligaški futsal. (nr)

Liga za popunu 1.HMNL

1. Torcida 411 +10 10

2. Uspinjača Gimka 303 -2 9

3. Nova Gradiška 213 -1 7

4. Split 123 -7 5

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

UspinjačaUspinjača-GimkaMNK TorcidaTorcida1.HMNLFutsalfutsal

Ostale Vijesti