Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Zadnji pokušaj transfera Omeragića, a uskoro se vraća i igrač od četiri milijuna eura!?

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 13.02.23. | 08:30

Dinamo još pokušava dovesti stopera Züricha, a dobra je vijest za Čačića što Boško Šutalo konačno trenira s momčadi i mogao bi za koji tjedan konkurirati za momčad

Do srijede u ponoć traje prijelazni rok u HNL-u pa se i Dinamo nada da bi do toga datuma mogao dodatno pojačati svoje redove. Zadnje ime koje se spominje jest Bernard Tekpetey, gansko krilo iz Ludogoreca, za kojega Modri navodno nude oko pet milijuna eura, ali je bugarski prvak zasad čvrst u namjeri da ga ne proda do ljeta. No, Dinamo istovremeno i dalje pokušava dovesti Bećira Omeragića, stopera Züricha, možda bi baš ponedjeljak mogao biti ključan dan.

Dinamo ga je u startu hio dovesti na ljeto kao slobodnog igrača, no onda se pojavila mogućnost da dođe odmah što, navodno, želi i sam igrač. Međutim, u tom slučaju Zürich traži određenu odštetu, a inzistira na postotku od idućeg transfera što, pak, Dinamu nije omiljena opcija. Omeragić je skloniji dolasku odmah, vjerujući da bi na ljeto, kao slobodan igrač, mogao imati širi izbor klubova i sad se još u tom trokutu traži rješenje. Omeragić je odigrao svih 90 minuta u jučerašnjem remiju Züricha i Winterthura (1:1), što dokazuje da ga se Zürich ne želi samo tako odreći, bez obzira na skori status slobodnog igrača. Dinamo će još jednom pokušati slomiti Švicarce, dogovoriti transfer odmah, jer, pitanje je što će biti na ljeto, hoće li Omeragić još uvijek biti dostupan.

A dok se čeka rasplet te priče i pregovora oko Omeragića, dobra vijest za Antu Čačića stiže iz vlastitih redova. Naime, Boško Šutalo počeo je trenirati s momčadi i uskoro bi se mogao vratit u kadar, konkurirati za minutažu. Podsjetimo, Šutalo se teško ozlijedio krajem kolovoza u Šibeniku, slomio je nogu kod jednog doskoka i otad ga nema na travnjaku. Optimistićne su informacije stizale tijekom zime, kao bi već nakon priprema u Rovinju mogao početi s normalnim treningom i već u drugom ili trećem proljetnom kolu biti na raspolaganju Čačiću za poneku minutu. No, imao je Boško potom i nekih sigrnijih problema, nikako da se vrati u puni pogon i da Dinamov trener počne na njega računati. Ne dogodi li se sad nešto nepredviđeno, nastavi li Boško Šutalo idućih dana trenirati istim intenzitetom, mogli bismo ga uskoro ponovno vidjeti na travnjaku. Možda bi u zapisniku mogao biti već za derbi s Hajdukom 26. veljače. Naravno, pitanje je kad će mu Čačić ukazati povjerenje, jer trebat će mu vremena da dohvati optimalnu formu, dugačka je bila stanka i nemoguće je očekivati da odmah uskoči u vatru i bude neprelazan. Ali, svakako se očekuje da u skorije vrijeme poveća konkurenciju u zadnjoj liniji i da Dinamo konačno dobije pojačanje u igraču, kojega je platio četiri milijuna eura Atalanti.

Trenutno Modri imaju trojicu stopera, Josipa Šutala, Kevina Theophilea i Dinu Perića, tu je i mladi Jakov Gurlica, koji će možda tijekom proljeća dobiti neku minutu, a dođe li Omeragić i vrati li se ubrzo Boško Šutalo, tada će zadnja linija biti uistinu popunjena. Barem do kraja sezone.



Tagovi

GNK DinamoBoško ŠutaloHNLAnte ČačićHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti