REUTERS/Antonio Bronic
REUTERS/Antonio Bronic

Zabio je Dinamu, a iduće ga ljeto želi Manchester

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 17.09.21. | 16:40

Solskjaer prati veznjaka za kojeg smatra da će dobro igrati s Pogbom

Iza Manchester Uniteda jedan je izrazito prometan i zanimljiv prijelazni rok. Glavna je vijest, naravno, bio povratak Cristiana Ronalda u klub nakon punih 12 godina. Stigli su još i Jadon Sancho te Raphael Varane, Uprava je sve zajedno potrošio 140 milijuna eura, ali momčad još uvijek – nije kompletna.

Barem u očima trenera Ole Gunnara Solskjaera. Karika koja još uvijek nedostaje u svlačionici Crvenih vragova jest jedna kvalitetna šestica, defanzivni veznjak koji bi odmah uskočio u početnih 11 u sredini terena. Njihova prva meta bio je i ostaje igrač West Hama koji je Dinamu jučer na otvaranju grupne faze Europske lige zabio pogodak za potvrdu gostujuće pobjede.

Riječ je o Declanu Riceu, o kojem se United raspitivao u nedavno završenom prijelaznom roku. Čekićari su tada bili dali doznanja da su ga spremni prodati za ni manje ni više no 100 milijuna funti, ali klubu s Old Trafforda prioritet je bio Sancho za kojeg su u konačnici izdvojili 85 milijuna eura. Novaca, očito, nije bilo za sve.

Ali, kako piše Independent, Solskjaer neće odustati od 22-godišnjaka koji je nastupao za Englesku na ovogodišnjem Euru. Statistika potvrđuje zašto: Rice je drugi najbolji dodavač Premier lige s 95 posto točnih paseva, jedino je Cityjev stoper Aymeric Laporte ispred njega sa 96.7 posto.

Paul Pogba ponovno je zadobio povjerenje i ustalio se u početnoj postavi kluba. S obzirom na to da Francuz igra ofenzivno, Unitedu treba jedan defanzivno orijentiran veznjak, a Olea nije impresionirao u toj ulozi nije impresionirao nijedan od trenutnih članova svlačionice. Stoga će pokušati dovesti Ricea.

Rođeni Londonjanin je u četiri nastupa u ligi ove sezone stigao do jedne asistencije, a redovito igra za englesku reprezentaciju, za koju je dosad skupio 26 nastupa i dva pogotka. Prema Transfermarktu vrijedi 70 milijuna eura.



Tagovi

Manchester UnitedengleskaDeclan RiceOle Gunnar SolskjaerWest HamDinamo Zagreb

Ostale Vijesti