Zabija, asistira, dribla kao Messi, ali HNS-u nije dobar! (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 06.04.16. | 14:34

Robert Murić sve jače kuca na vrata prve momčadi Ajaxa.

Iz Nizozemske stižu vijesti o nastavku sjajne forme Roberta Murića. Mladi hrvatski ofenzivac ove sezone uvjerljivo je prvo ime Ajaxa II, zbog čega mu je uostalom Frank de Boer nedavno dao šansu da debitira u prvoj momčadi.

Murić je 21. veljače upisao premijerni nastup za seniore Ajaxa. Ušao je s klupe u prvenstvenom srazu s Excelsiorom i za samo tri minute namjestio gol Klaassenu za konačnih 3:0. Potom je među „velikim dečkima“ nastupio još jednom, a onda je vraćen u rezerve koje se natječu u 2. ligi. Što je i logično, jer ipak Ajax vodi mrtvu trku s PSV-om za titulu.

Povratak u društvo vršnjaka nije „spustio“ 20-godišnjaka rodom iz Bednje u Zagorju, a to puno govori o njegovom karakteru i mentalitetu. Nastavio je Murić s dokazivanjem, strpao jedan gol u pobjedi nad Dordrechtom, a travanj otvorio praktički simultankom na gostovanju kod Fortune Sittard.

Naime, tamo je Ajax II gubio 0:1 sve do sudačke nadoknade, da bi Murić zatim režirao preokret. Prvo golom u 92. minuti, a već u idućem napadu asistencijom Černyju za pobjedu 2:1. Bivšem dinamovcu bio je to osmi gol i 12. asistencija u 27. ovosezonskom nastupu, što potvrđuje da je najtalentiraniji među mladim Kopljanicima.

Svjesni su toga i u Ajaxu, pa su se Murićevim golom i asistencijom pohvalili na klupskoj TV postaji. A ono što najbolje dočarava njegov silan potencijal i klasu svakako je video briljantnog prodora kroz suparničku obranu koji je, nažalost, ostao neokrunjen pogotkom. No, bilo je to zaista u stilu Messija ili Ronaldinha, u što se možete uvjeriti i sami…

 

Svojim igrama Murić se sve izraženije nameće kao glavni kandidat za status prve rezerve Ajaxovim krilima iduće sezone – super talentiranom El Ghaziju, mladom njemačkom reprezentativcu Younesu i iskusnom danskom internacionalcu Schöneu. Tko zna, možda mu se pruži prilika i za nešto više, odluče li se na Amsterdam Areni ovog ljeta na rasprodaju.

U tom slučaju, bit će zanimljivo vidjeti hoće li ga se u Hrvatskoj nastaviti ignorirati. Već sad, pomalo nevjerojatno zvuči da je Murić bez debija za U-21 reprezentaciju, a da je za U-19 vrstu skupio tek tri nastupa. Nije tajna da su mu šanse značajno pale nakon odlaska iz Maksimira, kada je Zdravko Mamić nesuđenu zlatnu koku ispratio na „pas mater“…

Ignoriranje i šikaniranje Murića koje je uslijedilo njegovom selidbom u Nizozemsku još jedna je u nizu sramota Hrvatskog nogometnog saveza.

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Robert MurićAjaxAjax IIZdravko MamićHNS

Ostale Vijesti