Za pamćenje! Barca prosula 4:1 pa u produžecima golom zlatnog jokera Pedra došla do Superkupa Europe (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 11.08.15. | 23:24

Barca prosula 4:1, pa u produžecima golom Pedra došla do pobjede 5:4 i prvog trofeja u sezoni...

Na otvaranju nove europske nogometne sezone Barcelona i Sevilla odigrali su utakmicu koju će biti teško nadmašiti. Katalonci su osvojili Superkup Europe u dvoboju u kojem se njihov rival čudesno vratio nakon 1:4, a čak je i u produžecima imao dvije sjajne šanse za 11-erce. Ovako, završilo je 5:4 za Barcu, golom zlatnog jokera Pedra iz 113. minute.

Već samo otvaranje pokazalo nam je da ćemo u gruzijskoj prijestolnici Tbilisiju gledati pomalo nestvarnu utakmicu. U 3. minuti Banega je sjajno naciljao iz slobodnjaka, ali već u 16. Barcelona vodi! Dva puta sunarodnjaku je, na identičan način iz slobodnih udaraca, odgovorio Lionel Messi.

Sijevale su se prilike s jedne i druge strane, a onda je momčad Luisa Enriquea preuzela konce igre u svoje ruke. Krajem poluvremena Luis Suarez je asistirao za Rafinhu, a na otvaranju nastavka i sam poentirao za 4:1. Činilo se tada da je sve gotovo, ali...

Prvo je Reyes u 57. minuti smanjio, a kada je Mathieu u 72. minuti povukao Vitola i napravio penal, bilo je jasno da ćemo gledati dramatičnu završnicu. S bijele točke pogodio je Gameiro i dao Sevilli krila. Unai Emery reagirao je uvođenjem najzvučnijih pojačanja, Immobilea i Konopljanke, a oni su mu donijeli potpuni povratak i produžetke. Osam minuta prije kraja Talijan je poslao loptu na drugu vratnicu, a Ukrajinac lagano zabio iz blizine.

Prvih 15-ak minuta produžetaka prošlo je u nešto lakšem ritmu, ali je nastavak ponudio novu dozu ludila. U 113. minuti Messi je tražio hat-trick slobodnjaka. Pogodio je živi zid, opalio potom odbijanac kojeg Beto refleksno skida, no samo do Pedra koji posprema loptu iza njegovih leđa.

Što tek reći na završnicu? Sevilla je pokazala neviđeni karakter i uspjela kreirati dvije čiste šanse. Na njihovu žalost, promašivali su braniči Coke i Rami. Potonji doslovce prazan gol, 20-ak sekundi prije kraja! Tako je trijumf otišao na stranu pobjednika Lige prvaka, Ivan Rakitić (igrao svih 120 minuta) i suigrači u Tbilisiju su započeli jurnjavu na svih šest trofeja...

(Foto: Action Images)


Tagovi

SuperkupBarcelonaSevillaLionel MessiIvan RakitićPedro Rodríguez

Ostale Vijesti