Slavko Midzor/PIXSELL
Slavko Midzor/PIXSELL

Za Hajduk slatko, za Hrvatski dragovoljac bolno, ali sasvim realno

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 21.08.21. | 08:30

Bez obzira što je Hajduk do pobjede ušao duboko u sudačkoj nadoknadi, ona je potpuno zaslužena

Sve što se moglo pretpostaviti u najavi utakmice Hrvatskog dragovoljca i Hajduka se i dogodilo na stadionu u Kranjčevićevoj. Znali smo da će domaći pokušati na sve načine sačuvati svoju mrežu, a u napadu ako što naprave to će biti ravno dobitku na lotu. Jednako tako smo znali da će Hajduk dominirati i stvarati prigode, razlika u kvaliteti je više nego očita i sve osim pobjede Splićana bilo bi ogromno iznenađenje. Naravno, od toga su nas dijelile tek dvije minute, ali sve osim ishoda kojeg je postavio Stefan Simić bila bi nogometna nepravda. Međutim, zato nogomet i jest najbolja igra na svijetu, gdje osjetno slabija momčad ima izglede izbjeći poraz i pri tome se ima pravo služiti svim sredstvima.

Stoga Hrvatskom dragovoljcu treba čestitati na borbi i trudu koji su uložili da osvoje prvi bod, imali su odličnog vratara Zvonimira Šubarića, obrambeni igrači su se bacali na svaku loptu, otežali svaki skok napadačima Hajduka. I uz to imali sreće kada se dvaput tresao okvir vrata iza Šubarića. Nisu domaći izdržali do kraja i jasno da su nakon utakmice bili utučeni, teško je kada sav trud propadne u petoj minuti nadoknade.

Gol su primili iz situacije kakvih je na utakmici bilo napretek, ubačaj sa strane, gužva i skok, sve smo to gledali tijekom svih 90 minuta. Prošlo je jednom, dovoljno da Hajduk slavi.

Junak je Stefan Simić, našao se na pravom mjestu na drugoj vratnici, zaboravljen od obrane domaćih, Lopta mu je pala na nogu nakon dobrog skoka Kristiana Dimitrova, Bugara koji ove sezone ima više odigranih minuta u napadu nego na svojoj prirodnoj poziciji stopera. Uveo ga je Jens Gustafsson u igru baš zbog skoka u napadu, ispalo je da je švedski trener pogodio s izmjenom. I neka je, jer je Hajduk apsolutno zaslužio erupciju oduševljenja nakon što je Simić proslijedio loptu u mrežu.

Imali su igrači u zlatnim dresovima dosta prilika da utakmicu riješe ranije, možda i u prvom poluvremenu. Livaja je prednjačio angažmanom i po običaju bio opasan, ali ovaj put nedovoljno precizan. Od prve minute s njim je u napadu bio mladi Marin Ljubičić kojeg zbog talenta mnogi žele češće gledati na terenu. Protiv guste obrane Hrvatskog dragovoljca nije došao do izražaja, kao ni ostali hajdukovci osim Livaje koji je klasa iznad svih. Čak i kada bi uspjeli prevariti obranu domaćih ispriječio bi se odlični Šubarić. Ali, nije vratar Hrvatskog dragovoljca mogao spasiti sve, Simić je postavio realan rezultat dvoboja u Kranjčevićevoj.

Piše: Vedran Pavičić


Tagovi

HajdukStefan SimićMarko Livaja

Ostale Vijesti