Za Furiju ima jedan nastup i jedan pogodak, a sad je u 32. godini dobio otkaz u Australiji

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 16.07.20. | 10:08

U La Ligi je odigrao čak 379 utakmica.

Kako stoji u priopćenju, Susaeta se odlučio vratiti u Španjolsku zbog obiteljskih razloga pa je tako klub s njim raskinuo ugovor.

Sve do prošlog ljeta Susaeta je branio boje samo jednog kluba, Athletic Bilbaa, a za baskijskog velikana odigrao je ukupno 507 utakmica u svim natjecanjima te je pritom skupio 56 pogodaka i 87 asistencija.

Susaeta je rođen u Eibaru, a član Athletica postao je sa 16 godina, a najbolje se snalazi na mjestu desnog krila.

U ljeto 2019. brzonogi Španjolac, nakon što mu je istekao ugovor s baskijskim klubom, odlazi put Japana gdje igrao za Gambu Osaku, da bi ovog siječnja preselio u Australiju gdje se priključio jednoj od momčadi koja je u vlasništvu grupacije koja drži većinski dio Manchester Cityja.

32-godišnjak trenutno ima manjih problema s ozljedom stopala, ali bi za mjesec dana trebao biti potpuno spreman za povratkom na zelene terene. U čijem će se dresu vratiti, pokazat će vrijeme, ali zainteresiranih za njegove usluge sigurno neće nedostajati.

Dodajemo za kraj kako je u dresu Furije Susaeta odigrao jednu utakmicu, a pritom je zabio jedan pogodak. Dogodilo se to u prijateljskom ogledu protiv Paname, Španjolci su slavili rezultatom 5:1, a Susaeta je zabio pogodak u 84. minuti utakmice nakon što je svega 12 minuta ranije ušao u igru.

(foto: Action Images)

 


Tagovi

Markel SusaetatransferiMelbourne City

Ostale Vijesti