REUTERS/Juan Medina
REUTERS/Juan Medina

Xavi se ispričao navijačima nakon teškog poraza, Don Carlo istaknuo: „Sve do 4-1 je utakmica bila otvorena“

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 15.01.24. | 09:07

Real Madrid je na spektakularan način osvojio španjolski Superkup u Rijadu protiv svojeg najvećeg rivala Barcelone (4-1).

Večer Viniciusa Juniora u Rijadu Kraljevima je donijela novi trofej u klupske vitrine. S 4-1 su Los Blancosi svladali Blaugranu usred Rijada, a jasno je da se na svim naslovnicama našao Vini koji je potopio Xavijevu momčad s hat-trickom.

 Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nakon ovako teškog poraza neki su mediji, očekivano, već 'smijenili' Xavija, no usprkos njihovim nagađanjima i nesmislenom potragom za novom senzacijom, jasno je kako Xavi uživa veliko povjerenje Laporte. Naravno da ovakve poraze nitko ne voli, jasno je da će predsjednik i trener malo popričati, no da će biti nekih velikih rezova – neće. Uostalom, ni prvi, a ni zadnji put da je Barca bila u ovakvoj situaciji. I sam Xavi je to potvrdio, a onda je za kraj poentirao – vratit ćemo se!

„Razočaran sam i tužan, ali ovo je nogomet i danas se moramo pomiriti s teškim porazom. Šteta. Imali smo puno nade uoči utakmice. Startali smo loše, imali smo onda šansu vratiti se u igru, no kazneni udarac je prelomio utakmicu“, poručio je trener Barcelone poslije poraza pa dodao:

„Ni u jednom trenutku se na terenu nismo osjećali dobro. Real Madrid nam je napravio puno problema u tranziciji i kontranapadima. Ispričavam se navijačima. Doživio sam puno neuspjeha u Barceloni, ali jedno uvijek mogu reći – Barca će se vratiti“, poručio je Xavi koji nije bio pretežno rječit, s tim da je za kraj rekao i sljedeće:

„Igrali smo najgore što možemo, a na kraju se dogodio i najgori mogući scenarij za nas. Ja sam odgovoran. Prihvaćam kritike, a mi nastavljamo naporno raditi.“

Iz pobjedničkog tabora, očekivano, nije bilo likovanja. Carlo Ancelotti je veliki trener, baš kao i što je veliki gospodin.

„Htjeli smo pobijediti i napravili smo to na sjajan način. Nismo dobro počeli, no Vini je bio nevjerojatan i to je sve okrenulo. Barcelona je kontrolirala posjed, a sve do 4-1 je utakmica bila otvorena. U svakom slučaju, odigrali smo jednu kompletnu utakmicu i to me posebno raduje“, naglasio je Talijan kojem je ovo bio 11. trofej na klupi Real Madrida.

„Ne znam što je to bilo s Vinijem i klupom Barcelone. Odigrao je majstorsku utakmicu i izvadio sam ga iz igre kako bih ga poštedio nevolja i kako bih ga sačuvao. On se mora fokusirati samo na sebe i na posao, a kad je to tako, vidjeli smo u Rijadu kako se stvari okončaju.“

Kad su ga pitali što je ključ uspjeha Real Madrida, istaknuo je sljedeće:

„Atmosfera u momčadi. Svaki igrač dodaje vrijednost Real Madridu. Svi su jako motivirani, svako ima svoju posebnu rolu. No, postoji i bojazan da će se mjesto izgubiti i zato uvijek svi moraju igrati najbolje što mogu.“

Ancelotti se odavno navikao na slavlja i na trofeje…

„Najbolje je kada uživate u uspjehu kojeg ste ostvarili i fokusirani ste na ono što je pred vama. Ja volim raditi, a veliku podršku mi daju moji igrači i moj stožer. Ovaj klub me oduvijek pazio i davao mi ljubav. Trenutno sam u sedmom nebu, no znate da lako može pasti s oblaka.“



Tagovi

Real MadridBarcelonaEl ClasicoŠpanjolski Superkup

Ostale Vijesti