Reuters
Reuters

Xavi: "Ovo su zlatna tri boda, a igrali smo bez Lewandowskog", Simeone: "Oni su dominirali 20, a mi 70 minuta"

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 09.01.23. | 09:06

Barcelona je slavila u derbiju protiv Atletico Madrida, učvrstila se na vrhu ljestvice i definitivno izbacila rivale iz utrke za naslovom.

Klub koji je vjerojatno najviše profitirao prošlog vikenda u Ligama petice je Barcelona, koja je dočekala poraz Real Madrida na gostovanju kod Villarreala (1:2), a onda i svladala Aletico u Madridu, u derbiju kola s 1:0 i učvrstila se na čelu prvenstvene ljestvice s tri boda prednosti pred najvećim rivalima, dok su Rojiblancosi ovim porazom definitivno posustali u utrci za naslovom te će im jedini cilj do kraja sezone biti borba za Kup kralja i mjesto koje vodi u Ligu prvaka budući da su iz aktualne ispali.

Jedini pogodak na utakmici zabio je Ousmane Dembele u 21. minuti, nakon akcije koju je sjajnim solo-prodorom započeo Pedri, dodao do Gavija, koji ostavlja loptu za francuskog napadača.

Imao je i Atletico svoje prigode, do kraja poluvremena probali su Jose Gimenez glavom kraj gola, a udarac 'rozokosog' Antoinea Griezmanna sjajno je obranio Marc Andre Ter Stegen. U nastavku utakmice Barcelona je bila ta koja je kontrolirala dvoboj, bila je čak i bliže pogotku, a u samoj sudačkoj nadoknadi vidjeli smo i jedan poduži hrvački obračun između domaćeg braniča Stefana Savića i gostujućeg napadača Ferrana Torresa koji je rezultirao 'neriješenim', odnosno crvenim kartonima objema igračima.

"Ova pobjeda nije nam samo važna zbog tri osvojena boda, nego nam je i značajno utjecala na moral. Ovo su tri zlatna boda. Danas nismo igrali najbolji nogomet, ali smo pobijedili. Protiv Espanyola je bilo suprotno, bili smo jako dobri, ali nismo pobijedili. Ponosan sam na momčad. Ovo je pobjeda za samopouzdanje i moral", rekao je Xavi nakon utakmice u kojoj nije mogao računati na svojeg prvog napadača Roberta Lewandowskog.

"Bitno je moći pobjeđivati bez njega, iako nam je, dakako, nedostajao, kao i Jordi Alba. Stoga sam još i zadovoljniji zbog ove pobjede", rekao je Xavi.

Simeone, dakako, nije bio oduševljen konačnim ishodom...

"Prvih 20 minuta bili smo jako loši, nismo mogli izaći s loptom iz svoje polovice. Nakon primljenog gola, počeli smo igrali. Rekao bih da su oni dominirali 20, a mi 70 minuta. Možda smo zaslužili više od ove utakmice, no na kraju smo izgubili. To je jedino što se gleda. Osjećam se loše jer smo izgubili bitne prvenstvene bodove", rekao je Simeone.

Pred Atleticom je gostovanje kod Almerije, a onda i kod Levantea u Kupu kralja, natjecanja koje Atletičarima postaje prioritet, dok Barcelonu prvo slijedi polufinale Superkupa koji se igra u Riyadu protiv Betisa, a nakon završetka turnira gostuju kod niželigaša Ceute u Kupu, dok se prvenstvu vraćaju tek 21. siječnja na Camp Nou protiv Getafea.



Tagovi

PrimeraLa LigaBarcelonaAtletico MadridXavi HernandezDiego Simeone

Ostale Vijesti