REUTERS/Albert Gea
REUTERS/Albert Gea

Xavi odgovorio Koemanu: Prije nego sam stigao, borili smo se za ulazak u Europu, a sada smo osigurali LP

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 08.05.22. | 13:58

Španjolac je došao na štih i indirektno se obračunao s Nizozemcem

Otkako je dobio otkaz u Barceloni, Ronald Koeman je često znao prosipati žuč po svojim bivšim poslodavcima, ali i svom nasljedniku Xaviju Hernandezu. Tako se u svom najnovijem istupu prije desetak dana očešao o aktualnog trenera katalonskog sastava.

„Kada sam otišao, Barcelona je bila na osam bodova iza Reala, a sada je ta prednost duplo veća. Nema potrebe da se lažemo, ako gubite domaće utakmice onda je zbog nekog razloga. To je danas Barcelonina realnost. Treba vremena da se vrati na ono što je bilo, a ne da se misli kako se nisu osvojili trofeji. Treba razmišljati dugoročno i podržavati trener“, istaknuo je Koeman.

Xavi se na to nije obazirao, ali pobjedom nad Betisom u samom finišu spektakularnim pogotkom Jordija Albe, Barcelona je osigurala ulazak u Ligu prvaka. I Xavi je došao na štih.

„Kada sam ja došao u klub u studenom, nalazili smo se na devetom mjestu. Tada ne samo da nam je bilo ugroženo igranje u Ligi prvaka, nego je bilo pitanje hoćemo li uopće igrati u Europi iduće sezone. Mislim da je promjena u klubu više nego očita. Da su se računali rezultati samo koje smo ostvarili otkako dam preuzeo momčad, možda bismo imali priliku i da osvojimo prvenstvenu titulu“, komentirao je Xavi nakon tijesne sinoćnje pobjede.

Iako pod njim, treba i to reći, Barcelona nije briljirala, klub s Nou Campa je ipak zaigrao svoj prepoznatljivi nogomet. Osim toga, Xavi je i u glavne uloge gurnuo mlade igače poput Pedrija i Gavija, revitalizirao je Dembelea i sada je perspektiva kluba ipak svijetlija nego što je bila pod ravnanjem Koemana.

Iduća sezona će, međutim, biti ključna za trenera Barcelone. Imat će priliku složiti momčad po svome guštu i odraditi ljetne pripreme s njom, pa će njegov potpis biti jasno vidljiv u idućoj kampanji. Preostaje samo za vidjeti koliko uspješno.



Tagovi

La LigaBarcelonaXavi HernandezRonald Koeman

Ostale Vijesti