Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Xavi nagovijestio dolazak Haalanda: „Nikad nisam vidio igrača koji je Barceloni rekao ne“

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 09.03.22. | 14:44

Trener i živuća legenda ponajvećeg nogometnog kluba na svijetu radi ima velike planove za ovo ljeto.

Odlaskom Lionela Messija mnogi su pomislili da kreće početak kraja velike Barcelone. Novaca više nije bilo 'na bacanje', marketinški su neki drugi klubovi krenuli kupiti šlag s vrha torte, novac od prodaje dresova i ulaznica nije bio toliko velik kao prethodnih godina. Osim toga, Barcelona je krenula gubiti korak i na zelenim travnjacima, zaredalo se s nekim neočekivanim porazima, a već nakon polovice sezone postalo je jasno da titula prvaka Španjolske neće put Nou Campa.

Prethodnih godina dolazak Ferrana Torresa bio bi samo jedan od mnogobrojnih transfera, dok je ove sezone to bio glavni ulazni transfer. Odšteta koju će dobiti Manchester City je teško objašnjiva, u ugovoru je stotinu stavki koje su javnosti nepoznate. Doduše, valja pohvaliti dovođenje Aubameyanga koji je prethodno uspio isposlovati raskid s Arsenalom, ali on je doveden samo kako bi se ugasila vatra, a ne kako bi se oko njega gradila momčad.

Barca sad već radi svojevrsnu pripremu za sljedeću sezonu, a osim mogućeg povratka Messija, o čemu se posljednje vrijeme sve više, sve se intenzivnije piše i priča o dolasku Haalanda.

Norvežanin sigurno neće neko dulje vrijeme provesti u Dortmundu. Uz svo dužno poštovanje koje BVB kao klub zaslužuje, Haaland je igrač za najveće klubove svijeta, a oni to ipak nisu. City, PSG, United, Real, Barcelona… Velikane stoje u redu, a sad se i sam Xavi osvrnuo na njegov možebitni dolazak u klub.

„Haaland? Mi radimo na sadašnjosti, ali i na budućnosti kluba. Trenutno nemam ništa za reći i ništa za objaviti, samo mogu još jednom dodati da radimo sve za dobrobit ovog kluba“, rekao je Xavi prije nekoliko dana, a njegove je riječi prenijela Marca. Danas se pak trener Barcelone opet osvrnuo na dolazak Norvežanina te je rekao sljedeće:

„Nikad nisam vidio igrača koji je rekao ne Barceloni“, istaknuo je Xavi pa dodao:

„Kad možemo pričati s nekim igračem, mi mu onda objasnimo sve kako to kod nas izgleda, kako želimo igrati, kako planiramo trenirati… Želimo svakom igraču pojasniti da je ovo najbolji klub na svijetu te da je Barcelona prekrasan grad za život“, kratko i jasno je poručila živuća legenda kluba koja danas obnaša ulogu glavnog trenera.



Tagovi

Erling HaalandBorussia DortmundBarcelonanogometni transferi

Ostale Vijesti