Xavi je nostalgičan: Barcelonina svlačionica izgleda kao nedavni reunion Prijatelja

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 16.12.21. | 18:55

32-godišnji Čileanac je za Blaugranu odigrao 141 utakmicu, usput zabio 46 golova i k tome dodao 41 asistenciju

Još tamo kada je za Barcu potpisao Dani Alves smo izvlačili podatke o Xavijevim suigračima u Barceloni. Pošto je novi Barcelonin trener pravi veteran kada je u pitanju Barcin dres, bilo je zanimljivo vidjeti koliko današnjih igrača s Nou Campa ima pozamašan broj utakmica na terenu s Xavijem, što uostalom može biti i dobar indikator kemije između trenera i igrača koji ga itekako poznaju.

Vođen tom logikom, Xavi je u prvoj postavi ostavio Jordija Albu i Piquea iako su obojica daleko od svojih najboljih partija na terenu, vraćen je i već spomenuti Dani Alves, a kako je danas prenio španjolski list Diario Sport, pred realizacijom je još jedan povratnički transfer. Alexis Sanchez, svojevremeno udarnik s desnoga krila koji je u Barceloni možda odigrao i svoje najbolje partije, mogao bi već na zimu napustiti Inter i krenuti nazad put Katalonije.

Spominje se da je moguća i zamjena. Inter bi pod svoja krila uzeo otpisanog Luuka de Jonga, a Barca bi se opet sastala sa svojim starim znancem. Iako, valja naglasiti kako se za Čileanca interesiea još nekoliko klubova poput Milana i Seville.

Barcelona dolaskom Sancheza želi riješiti goruće pitanje ubojitog napadača. Pošto je Aguero objavio kraj karijere, postavlja se pitanje s kime i kako Barcelona namjerava napasti poizicije koje vode u Europu iduće sezone. Rezultata nema, igra je itekako klimava, a Sanchez je daleko od prave forme po kojoj ga i poznajemo. Ove sezone je dobar dio utakmica proveo na klupi zbog ozljede, a kada bi i ulazio, dobivao je otprilike

Ironično, pod velikim upitnikom su i klupske financije. Već je svima poznato kako Blaugrana nema dovoljno sredstava za normalno funkcioniranje. Primjerice, kruži priča kako Yusuf Demir neće tako skoro opet ući u igru jer je pred desetim nastupom, a pošto je posuđeni igrač, Barca bi morala isplatiti višemilijunski iznos zbog stavke iz ugovora o posudbi.

Teški dani....



Tagovi

Alexis SanchezBarcelonaInter

Ostale Vijesti