REUTERS/Wolfgang Rattay
REUTERS/Wolfgang Rattay

Xabi odgovorio na optužbe Moyesa: “Sramotno? Neka pogleda svoju klupu”

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 12.04.24. | 08:54

Moyes je bio bijesan na ponašanje klupe Leverkusena na aut liniji i optužio je protivnike da utječu na suca Artura Diasa

Leverkusen je slavio s ugodnih 2-0 protiv West Hama u četvrtfinalnoj utakmici Europske lige i time si osigurao opuštenije čekanje uzvrata. No, sama pobjeda opet je pala u drugi plan jer je i ovaj susret, baš kao onaj Atletico Madrida i Borussije Dortmund imao 'okršaj klupa'. Ovoga puta je trener West Hama bio nezadovoljan naglom reakcijom klupe Werkselfa prema sucima u jednoj situaciji, no Xabi Alonso odbacio je tvrdnju Davida Moyesa da je Bayer Leverkusen bio 'sramotan', kako je trener Čekićara konstatirao.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Golovi Jonasa Hofmanna i Victora Bonifacea zapečatili su pobjedu lidera Bundeslige u prvoj utakmici četvrtfinala Europske lige, a uz to će West Ham će u biti bez Lucasa Paquete na uzvratu u Londonu sljedeći tjedan zbog suspenzije nakon što je veznjak dobio žuti karton u porazu od Leverkusena, što je razbijesnilo trenera engleske momčadi. Moyes je bio bijesan na ponašanje klupe Leverkusena na aut liniji i optužio je protivnike da utječu na suca Artura Diasa.

"Njihova klupa je bila sramotna", rekao je Moyes i dodao:

"Suca su opklolili. Mislio sam da je to sramotno i stvarno me razočaralo. Trebalo bi pustiti suca da donese odluku, a ne na ovajn način na koji je reagirala njihova klupa. To je bila jadno od njih, nisu trebali tako reagirati."

Kad su ga upitali Xabija Alonsa o Moyesovoj procjeni ponašanja Leverkusena, rekao je:

"Bilo je potpuno zasluženo da mu daju žuti karton. Mislim da David puno puta razgovara s četvrtim sucem, svi mi, pa i ja. Nema se što govoriti o sramotnom. Mislim da imamo pravo na to, može vidjeti i svoju klupu", rekao je Alonso pa zaključio:

"Imam poštovanja prema Davidu, ali sam mislio da je to bila ispravna odluka suca. Odradili smo svoje, nismo se fokusirali na drugu klupu." (eg)



Tagovi

Xabi AlonsoBayer LeverkusenEuropska ligaDavid Moyes

Ostale Vijesti