Westfalen očekuje ljepoticu ovosezonske Lige prvaka

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 11.04.17. | 11:09

Dvoboj ubojitih napada.

U sjedni sudara dva finalista iz 2015., odigrat će se superatraktivna utakmica između dvije ekipe koje predvode izrazito napadački treneri Leonardo Jardim i Thomas Tuchel. Zaljubljenici u nogomet večeras će se naći pred velikom dvojbom. Je li bolje gledati šahovsku partiju dvije ponajbolje ekipe svijeta, dva istinska velikana koja se susreću na Juventusovom stadionu, ili totalni nogomet 2.0, u kojem će obje ekipe, prepune talentiranih klinaca, igrati „va banque“, kako bi rekao naš maneken Romano Obilinović Žorž.

Ono što je sigurno, mi koji pišemo ovu najavu „suosjećamo“ s kolegama koji će navečer uživo pratiti ovu utakmicu. Imamo dojam kako će se prilično raspisati.

Iako Monaco, vodeća momčad Francuske, u domaćem prvenstvu ne prima puno i druga su najbolja obrana lige, u Ligi prvaka je situacija malo drukčija. Monaco je primio 13 golova u 10 utakmica, a u samo jednoj nisu primili pogodak (3:0 protiv CSKA Moskve). S druge strane, Kneževi imaju najbolji napad u Ligama petice, prevođen neuništivim Falcaoom i wunderkindom Kylianom Mbappeom.

Domaćin Borussia je najefikasnija momčad u ovosezonskoj Ligi prvaka, postavili su rekord s 21 pogotkom u grupnoj fazi, u osmini finala su zabili četiri Benfici, a predvodi ju ubojiti strijelac Aubameyang koji je ove sezone postigao 32 pogotka u 36 nastupa.

Gabonac je jednu polusezonu u svojoj karijeri proveo u Monacu, na posudbi iz Milana, u sezoni 2010/11. te je za momčad iz Kneževine zabio tek dva gola uz tri asistencije. Na zimu je prešao u St. Etienne u kojem je imao puno bolji učinak.

Gosti će danas istrčati u 4-3-3 formaciji, a Jardim neće moći računati na Sidibea, Bakayoka, Boschilia i Carrilla.

POSTAVA MONACA: Subašić - Fabinho, Raggi, Glik, Mendy – Moutinho, Bernardo Silva, Lemar - Mbappe, Falcao, Germain.

Borussia bi trebala krenuti u svojoj standardnoj formaciji 4-1-4-1, s time da će Šubašiću najveća opasnosti prijetiti od ofenzivnog trojica Dembele-Pulišić-Aubameyang. U sastavu još otprije nema Gotzea, Schurrlea i Durma, a pod upitnikom je i Marco Reus zbog ozlijede tetive.

POSTAVA BORUSSIJE Burki, Pisczcek, Papastathopoulos, Bartra, Schmelzer – Weigl – Kagawa, Guerreiro – Pulišić, Dembele – Aubameyang.

Germania Sport veliku prednost daje Borussiji, koja je na svojem Westfalnu, vođena podržkom Žutog zida, favorit i protiv puno jačih momčadi od Monaca. Tako tečaj na pobjedu Dortmunđana iznosi 1,65, a na pobjedu Monaca 5,10. Također, kladionica favorizira tip 3+ golova, na koji daje tečaj 1,40. 

** Tečajevi na ove utakmice su bili aktualni u vrijeme ispunjavanja listića i podložni su promjenama. Aktualne tečajeve na ove utakmice možete pronaći OVDJE ***

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Thomas TuchelLeonardo JardimRadamel FalcaoKylian MbappéPierre-Emerick Aubameyang

Ostale Vijesti