REUTERS/Phil Noble
REUTERS/Phil Noble

West Ham odlučio pokušati prodati Nikolu Vlašića!

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 29.05.22. | 17:02

Hrvatski reprezentativac nije dobro odlučio vrativši se na Otok.

Trebalo je to biti njegovo iskupljenje, dojam je bio kao da je bio silno motiviran i željan dokazati svima onima koji su sumnjali u njega da su pogriješili kad su ga pustili iz Evertona. O otočkom nogometu maštao je otkako je bio klinac, što je sam nekoliko puta izjavio, ali snovi su mu se na kraju tek djelomično ispunili. Avantura u Evertonu nije bila dobra, a mnogi su kao glavni razlog neuspjeha okrivili godine. Uostalom, teško je to, iz HNL-a i Hajduka odmah put Premier lige i Evertona. Odigrao je nekoliko dobrih utakmica, ali ništa više od toga. U potrazi za minutažom i statusom otišao je put Rusije, a tamo je, korak po korak, gol po gol i asistenciju po asistenciju postao vjerojatno najbolji igrač lige.

Povezivalo ga se s brojnim klubovima, najviše West Hamom i Milanom. Iako je navodno imao ponudu oba kluba, Nikola Vlašić je odlučio vratiti se na Otok kako bi – izravnao račune. Nažalost, u tome nije uspio.

Rođeni Splićanin ove sezone je za Čekićare skupio 31 nastup, jedan pogodak i dvije asistencije u svim natjecanjima. Jasno, takav učinak nije dostojan igrača koji je plaćen 30 milijuna eura, a povrh svega krajem sezone doživio je pravi šok kad je u utakmici protiv Burnleyja u jednom nehotičnom startu slomio nogu Ashleyju Westwoodu. Kad je vidio što se dogodilo, Vlašić je od očaja kleknuo, suze zaustaviti nije mogao. Neutješan je bio hrvatski reprezentativac…

Nakon te utakmice, do kraja sezone više nije odigrao nijednu utakmicu na željenoj razini. Pokušavao je, ali jednostavno nije išlo. Dojam je bio kao da i on, ali i ljudi iz kluba, čekaju da se sezona završi i da se stisne dugme za resetiranje. No, prema posljednjim informacijama s Otoka, lako je moguće da Vlašić već ovog ljeta promijeni sredinu.

David Moyes navodno je spreman priznati svoju pogrešku i smanjiti troškove. Portal hammers.news javlja kako je Škot spreman prodati Vlašića, a ako ne uspije pronaći kupca, hrvatski veznjak može i na posudbu uz mogućnost otkupa.

Englezi dodaju kako nije čudno što je West Ham spreman prodati Vlašića, već jedina stvar za koju ističu da je čudna je to što su ga Čekićari uopće odlučili dovesti nakon što se pokazalo kako mu otočki nogomet ne odgovara najbolje. Doduše, treba reći kako Vlašić veći dio sezone ne igra na svojoj prirodnoj poziciji, ali to Moyesu nitko ne zamjera budući da su Čekićari ove godine ostvarili zavidne rezultate, kako u Premier ligi, tako i u Europi.

No, sve je to manje bitno. Moyes će pokušati prodati Vlašića kako bi odmah dobio malo veća sredstva na raspolaganje s kojima bi potom pokušao dovesti još neko veliko pojačanje s kojim bi londonski klub nastojao napraviti dodatni iskorak.


Tagovi

Nikola VlašićWest Hamtransferinogometni transferiDavid Moyes

Ostale Vijesti