Wenger spreman za najdraži mu dio godine: Rješava se devetorice teških 104.000.000 eura, jedno novo ime već sigurno!

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 16.04.16. | 15:08

Francuski stručnjak želi osvježiti svoj 'roster', ali tvrdi kako to neće biti lak posao. Mnogi će otići, a za sada je jedino ime Granita Xhake smješteno u kontekst 'sigurnih' pojačanja.

Ništa novo kada je Arsenal i Arsene Wenger u pitanju. Kako se bliži kraj sezone, tako su 'Topnici' i njihov šef sve spominjaniji u sportskim tiskovinama. Dakako, uvijek u kontekstu špekulacija oko novih pojačanja, jer su sve titule odavno izgubljene.

Ako pogledate prve tri momčadi na ljestivici, onda ćete vidjeti kako su oni zadržali svoje igrače iz prethodnih sezona. Nisu previše mijenjali svoj roster. Mi se moramo pojačati, već radimo na tome, na pronalasku igrača, ali to nije lak posao“, poručio je Wenger.

Britanska Squawka navodi kako će se Wenger ovog ljeta riješiti čak devetorice suvišnih na Emiratesu. Arsenal bi trebali napustiti Per Mertesacker, Theo Walcott, Mikel Arteta, Tomas Rosicky, Mathieu Flamini, Alex-Oxlade Chamberlain, Mathieu Debuchy, Kieran Gibbs te jedan od dvojice rezervnih čuvara mreže, Woijech Szczesny koji trenutno odrađuje posudbu u Romi i David Ospina, zamjena prvog golmana 'Topnika', Petra Čecha.

Njihova ukupna tržišna vrijednost, prema podacima s Transfermarkta, procjenjuje se na 104 milijuna eura, ali očekuje se kako će Francuz uprihoditi bar duplo manje za njih. Već je od ranije poznato kako će besplatno, istekom ugovorom, otići Tomaš Rosicky, Mikel Arteta i Mathieu Flamini, a najveći bi novac Wenger mogao dobiti za Walcotta (vrijednost 25 mil. eura), Chamberlainea (20 mil.) te Mertesackera i Gibbsa (obojica 13 mil.).

Ono što je za sada poznato jest to kako bi na Emirates mogao stići kapetan Borussije Moenchengladbach Granit Xhaka za 44 milijuna eura. No, poznavajući Wengera, njegov poslovno najomiljeniji dio godine je ljeto. Prijelazni rok će za par mjeseci ponovno buktati od špekulacija i 'dealova', a Francuz tamo uvijek visoko kotira…

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Arsene WengerArsenalGranit XhakaMathieu FlaminiMikel ArtetaPer MertesackerAlex Oxlade-ChamberlainTheo WalcottKieran GibbsWojciech Szczesny

Ostale Vijesti