Photo: Frank Rumpenhorst/DPA
Photo: Frank Rumpenhorst/DPA

Vuškovićev trener kritizira Savez: „Da je sve jasno, presuda bi bila davno donesena“

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 10.02.23. | 13:50

Tim Walter istaknuo je još jednom da stoji uz hrvatskog stopera i da ga jako ljuti odnos DFB-a prema ovom slučaju

Nakon pozitivnog testa na doping i optužbi pred kojima se našao hrvatski stoper Mario Vušković vodi borbu za dokazivanje nevinosti u postupku. Tijekom jučerašnjeg dana održan je drugi dan suđenja pred sportskim sudom DFB-a, a postupak će ući u treći krug i pregovori se nastavljaju 10. ožujka.

Njemački savez imenovao je kanadskog vještaka, a to je dr. Jean Francois Naud da razmotri cijeli slučaj. Ovaj potez trebao bi konačno razjasniti je li Vušković bio dopingiran ili ne.

Uzorci A i B da podsjetimo, bili su pozitivni, što je rezultat iz laboratorija u gradu Kreischa, u pokrajini Saskoj, južno od Dresdena. Ne postoji granična vrijednost za eritropoetin (EPO), procjena se provodi pomoću neke vrste slike, kako je rečeno. Četiri međunarodna stručnjaka iz Europe i Kanade, u ime Hamburgera, ocijenila su ih drugačije nego NADA, laboratorij Nacionalne dopinške agencije. Ocijenili su ih tako da se uzorci vide kao negativni, što bi značilo da Vušković nije bio dopingiran!

"Odluka Suda izazvala je ljutnju, razočaranje i negodovanje u HSV-u", piše Sport Bild.

U slučaju Vuškovića, kako piše Kicker, postoji i dodatni faktor, a to je da u relativno kratko vrijeme nakon uzorka od 16. rujna, koji se smatra pozitivnim, još je dva puta testiran u listopadu i rezultati su bili negativni. Kako se postupa s njihovim igračem u ovom slučaju iritira i trenera HSV-a Tima Waltera koji otvoreno kritizira Savez jer sve ulazi u treći krug.

„Ovako nešto još nije bilo. Jer to pokazuje da nije sve tako jasno kao što se na početku predstavljalo. Činjenica da se stvar ponovno razvlači otvara još više pitanja. Jer da je sve jasno, presuda bi bila davno donesena. Postoje opravdane sumnje, a to nije tako profesionalno“, kazao je Walter i dodao:

„Stojimo uz Marija. On je moj igrač, on je naš igrač. I radimo sve što možemo da iznesemo istinu na vidjelo.“



Tagovi

Mario VuškovićDFBHSVDoping

Ostale Vijesti