Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Vušković bi mogao propustiti i Lokomotivu

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 04.05.23. | 09:13

Pukštas još čeka odluku Hajduka oko odlaska na SP do 20 godina

Hajduk u skoroj budućnosti računa na veliku zaradu od transfera 16-godišnjeg Luke Vuškovića za kojeg su zainteresirani PSG, Manchester City i Chelsea, no pitanje je hoće li se to dogoditi u sljedećem prijelaznom roku. Također, u fokusu stranih klubova je i 19-godišnji Rokas Pukštas, međutim obojica su trenutno u Hajduku u posebnom statusu.

Prvenstvo je za Bijele završeno, ostat će do kraja na drugoj poziciji te čekati finalni dvoboj Kupa sa Šibenikom 24. svibnja na Rujevici. Mladi Vušković je radi premorenosti nakon završnice Lige prvaka mladih propustio Derbi, a vjerojatno bi se isto moglo dogoditi i u susretu s Lokomotivom, kako bi se u potpunosti odmorio za završnicu prvenstva i Kup.

Činjenica je da je Hajduk malo preforsirao Vuškovića, nije ga adekvatno dozirao pa je odigrao previše i još bio posebno pod povećalom javnosti. Kako nam je u intervjuu rekao iskusni Zoran Vulić, nije u redu da mu se u tako mladoj dobi secira svaka greška.

Nema sumnje da se radi o velikom talentu čiji bi transfer trebao napuniti poljudsku kasu, ali s brojem nastupa koji doduše utječu na cijenu, treba biti oprezan.

S druge strane, iz perspektive razvoja za njega bi bilo bolje da ostane u Hajduku još najmanje sezonu, ali tko će moći odoljeti milijunima ukoliko ovog ljeta stigne bogata ponuda.

Što se tiče Pukštasa koji je također zanimljiv tržištu, tu je situacija malo drugačija. On se ranije prometnuo u prvotimca, a pred njim je Svjetsko prvenstvo do 20 godina s reprezentacijom SAD-a, a Hajduk se još nije izjasnio hoće li ga i kada pustiti na smotru talenata koja u Argentini počinje 20. svibnja. Kako nema još odluke, izgledno je da bi litavski Amerikanac mogao biti u kadru za Lokomotivu...

Dvojba je mogu li na cijenu povoljnije utjecati nastupi za seniore u Hrvatskoj ili za juniore na SP-u, ali povratkom Emira Sahitija u formu te Yassinea Benrahoua, pa uz njih dvojicu nije toliko neophodan jer je roster proširen. (dku)



Tagovi

HajdukHajduk junioriLuka VuškovićRokas PukštasNK LokomotivaHrvatski nogometni kupNK ŠibenikUEFA Youth League

Ostale Vijesti