Action images
Action images

Vukovi ostali gladni na uvijek neugodnom Turf Mooru, Lampard glatko riješio 'svoj' West Ham

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 21.12.20. | 19:56

Nakon slabijeg ulaska u sezonu momčad Sama Dychea u posljednje četiri utakmice skupila je osam bodova, dok je Chelsea sada peta momčad Premier lige.

Nogometaši Burnleyja u predzadnjoj utakmici 14. kola Premier lige na svojem su Turf Mooru svladali Wolverhampton rezultatom 2:1. Strijelci pogodaka bili su Barnes (35') i Wood (51') za domaćina, dok je za goste precizan bio Silva u 89. minuti iz kaznenog udarca.

Bila je to jedna relativno podjednaka utakmica u kojoj je ipak domaći sastav bio za nijansu bolji te su u konačnici zasluženo slavili. Nakon slabijeg ulaska u prvenstvo nogometaši Burnelyja u posljednja četiri kola imaju ukupno osam bodova, a malo je nedostajalo da i danas zadrže mrežu netaknutom.

Nick Pope tako je još jednom potvrdio kako je jedan od najboljih vratara Premier lige, a iako nije član neke 'velike' momčadi, svojom kvalitetom definitivno je zaslužio ostvariti jedan veliki transfer te će - u slučaju da ovako nastavi braniti - biti legitimni kandidat za mjesto prvog vratara Gordi Albiona.

Valja naglasiti kako je prvi pogodak Barnes zabio na asistenciju Taylora koji je s lijeve strane lijepo pronašao svoju 'desetku' na drugoj vratnici, dok je u šestoj minuti dugog poluvremena precizan bio i igrač s brojem devet na leđima Wood koji je bio precizan sa svega metar - dva nakon čega je silovito probio mrežu gostiju.

Do kraja utakmice Wolvesi su uspjeli zabiti počasni pogodak u 89. minuti nakon što je precizan s bijele točke bio Fabio Silva. Zanimljivo, mladi Portugalac sada je postao najmlađi strijelac u povijesti Wolvesa u Premier ligi.

Inače, posljednji put Burnley je dva pogotka na Turf Mooru zabio u veljači ove godine protiv današnjeg drugoligaša Bournemoutha, dok je Barnesu ovo bio prvi pogodak nakon praktički godinu dana. Njegov post trajao je 970 minuta.

S ovim rezultatom Burnley je sada 16. momčad Premier lige, dok su Vukovi ostali na 11. mjestu.

Posljednju utakmicu ovog kola na Stamford Bridgu odigrali su Chelsea i West Ham.

Plavci su slavili rezultatom 3:0, a prvo ime utakmice bio je Tammy Abraham koji je u drugom poluvremenu postigao dva pogotka, dok je domaćina u vodstvo doveo Thiago Silva.

S ovom pobjedom Plavci su na petom mjestu Premier lige prestigli Tottenham, dok su Čekićari ostali na sredini tablice s ukupno 21 bodom iz 14 prvenstvenih utakmica.


Ostale Vijesti