Srecko Niketic/PIXSELL
Srecko Niketic/PIXSELL

Vuk ne smije igrati protiv Rijeke, zvijezda Istre 1961 poručila: „To su gluposti“

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 13.04.21. | 08:35

„Bolje spriječiti nego liječiti“, uzrečica je kojom se očito vode na Kvarneru.

Matej Vuk neće biti u sastavu Istre 1961 u sutrašnjem ogledu protiv Rijeke u polufinalu Hrvatskog kupa. Momčad s najvećeg hrvatskog poluotoka sutrašnju utakmicu dočekuje s puno problema budući da osim Vuka, koji je na posudbi iz Rijeke te na Kvarneru ne žele doći u situaciju da ih njihov igrač dođe glave, utakmicu propušta i kapetan Blagojević zbog crvenog kartona.

Kapetan Istre 1961 tako bi trebao biti Šime Gržan, krilni napadač koji na kraju sezone bez odštete prelazi u redove Osijeka. No, izgleda kako je on glavom i dalje čvrsto u Puli, jer odluka Rijeke da Vuk ne igra nije mu najbolje 'sjela':

„Smatram da su to gluposti, te zabrane nastupa. Kad šalješ nekog na posudbu, onda je logično da ga šalješ u slabiji klub i bilo bi dobro da taj igrač igra protiv jakih klubova. Rijeka je jedan od naših najboljih klubova i valjda želi vidjeti svog igrača kako igra protiv najboljih“, rekao je rođeni Zadranin.


Riječani u sutrašnji susret ulaze u jako dobroj formi budući da u posljednjih pet utakmica imaju četiri pobjede i jedan remi, dok je njihov sutrašnji protivnik, domaćin Istra 1961, u posljednja dva susreta poražen od Hajduka i Osijeka bez da su pritom postigli pogodak.

Rijeka i Istra posljednji su se put obračunali u Hrvatskom kupu u sezoni 13/14. Riječani su na kraju te sezone podigli Rabuzinovo sunce, a na putu do finala protiv Dinama prvo su u polufinalu morali riješiti Istrijane (2:1, 1:0).

Spomenimo za kraj kako je je Vuk jedini igrač Rijeke na posudbi u Istri 1961 ove sezone, a ujedno je uz kapetana u sutrašnjem ogledu najbolji igrač i strijelac (5) 'žuto-zelenih'.


Tagovi

Matej VukHNK RijekaKupHrvatski nogometni kupIstra 1961Šime Gržan

Ostale Vijesti